Folytatódik az ukrán hősi eposz gyártása Európában, most éppen lengyel közreműködéssel. Harcképtelenné tett páncélos járműveket és egyéb orosz hadi felszerelést állítanak ki június végén a varsói királyi kastély előtti téren, a tárlat címe a Legyőzhetetlen hadsereg lesz – erősítette meg Michal Dworczyk, a lengyel kormányfői hivatal főnöke. A kiállítást a lengyel kormányfői hivatal és az ukrán védelmi tárca közötti megállapodás nyomán rendezik meg. Dworczyk szavai szerint “egyfelől az orosz hadsereg által Ukrajnában elkövetett borzalmakat mutatjuk be, másfelől az ukrán fegyveres erők hősies védekezését, valamint harcuk eredményét, vagyis a tönkretett felszerelést.”

Sokan úgy viselkednek, mintha hirtelen kollektív amnézia tört volna az európai társadalmakra, vagy legalábbis a politikai vezetőkre és a média nagy részére. Mintha az ukrán történelem 2022. február 24-én kezdődött volna, amikor az oroszok megindították az offenzívát. Valójában azonban egyszerűen elhazudják, totálisan letagadják a valóságot, mindazt, amit 2014-től az ukránok tettek a keleti országrészben élő oroszokkal. Ha valaki egy hosszabb űrutazás keretében az elmúlt 8 évet a naprendszerünkben keringve, esetleg a Holdon töltötte volna minden földi hírtől elzárva, annak teljesen hihető lenne mindaz, amit az utóbbi 3 hónapban előadnak nyugaton az ukrán-orosz konfliktusról. Csak hát mi sok százmillióan nem a Holdon éltünk eddig sem, ezért pontosan tudjuk, hogy nyolc éve háború dúl a Donbasszban, ahol hosszabb-rövidebb tűzszünetekkel lőtte az ukrán tüzérség, a reguláris hadsereg az orosz nemzetiségű szakadárokat, akiknek az a bűnük, hogy autonómiát követeltek, majd ennek megtagadása után ki akartak válni Ukrajnából.

Nyilván senki nem szent, de azért, ha már itt egyesek európaiaskodnak és jogállamiságról, meg emberi jogokról hadoválnak, akkor hogy a fenébe lehet azt állítani, hogy itt kizárólag az oroszok az agresszorok?! Játsszhatja bárki a hülyét, meg persze lehet nyalni az USA hátsó felét, ilyen olyan vélt vagy valós érdekek mentén, uniós pénzért, későbbi ukrajnai felújítási biznisz reményében, de azért ne csináljunk már Krisztusból bohócot! Ezek a “derék”, “hős” ukránok minden kisebbséget lábbal tipornak, az oroszokat konkrétan gyilkolták is, de a magyarok is rettegésben élnek évek óta a Kárpátalján, az olyan senkiházi náci brigádok miatt, akik időnként felvonultak Ungváron vagy Munkácson és halállal, kiűzéssel fenyegették a magyarokat, majd felgyújtanak közösségi épületeket.

Ezek az ukránok azok is, akik tolvajnak vélt honfitársaikat fához kötözik, agyba-főbe verik, majd ott hagyják őket a sorsukra. És ezeket akarja keblére ölelni az EU, és sajnos a hibbant lengyel barátaink is. Persze mint említettem sok érdek állhat a háttérben, ezek ott nyugaton és keleten pontosan tudják, hogy az ukrán állam, főleg ezzel a végtelenül korrupt kalandor színész-elnökkel az élen egy förtelmes alakulat, semmi közük Európához, az európai értékekhez. Azoktat is meg lehet érteni, akik azt mondják: Ukrajna most háborúban áll, ne bántsuk őket. De azért hősöket se faragjunk már belőlük!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét