Nehéz ennyi Elon Muskkal kapcsolatos információban rendet vágni, főleg sok hónap távlatából, de megkísérlem bemutatni, miként válhat egy „angyalból” fekete bárány. Néhány nappal azután, hogy kitört az orosz-ukrán háború, nagy ovációval számolt be a globális sajtó arról: Elon Musk válaszolt Ukrajna segélykérésére, és a Starlink műholdjaival biztosítja a háború sújtotta lakosság internet-hozzáférését. S persze, mint később bizonyítást nyert, a segítségnek nagy hasznát vette az ukrán hadsereg is.

Teltek, múltak a hetek, hónapok majd egyszer csak a Space-X levélben fordult a Pentagonhoz, amellyel azt szerették volna elérni, hogy a jövőben az amerikai kormány finanszírozza a Stralink ukrajnai üzemeltetését, ami a cég számításai szerint 12 hónap alatt a 400 millió dollárt is elérheti. – A SpaceX nem kéri az eddigi költségek megtérítését, de nem is finanszírozhatja a végtelenségig a meglévő rendszert, és küldhet több ezer további terminált, amelyek adatforgalma több mint százszor akkora, mint egy átlagos háztartásé – írta Musk akkor a Twitteren. Aztán működésbe lendült a globalista sajtó, hogy Musk cége ezt mégis hogyan gondolja, a Tesla milliárdos kapott hideget-meleget. Így néhány nap után Musk visszakozott, és közölte: korábbi kijelentésével ellentétben a SpaceX mégsem kér pénzt azért, hogy Ukrajnában elérhető legyen a Starlink műholdas rendszer, ehelyett azt a jövőben is ingyen bocsátják Ukrajna rendelkezésére.

Musk viszont elkövette azt a hibát, hogy azt gondolta: ha ekkora méretű, brutális segítséget ad Ukrajnának, akkor elmondhatja azt, amit őszintén gondol. Még októberben azt javasolta, hogy a béke érdekében Ukrajna adjon fel a területeiből Oroszország javára. Erre az ukrán szinészelnök kemény szavakkal illette Elon Muskot, és a fejéhez vágta: a saját szemével kellene látnia az orosz csapatok által okozott pusztítást, mielőtt kommentárt fűz a háborús eseményekhez. Hiába a sok százmilliós segítség, mindent azért nem engedhet meg magának a pénzember.

A Musk-sztorinak van egy tengerentúli szála is, sokáig ment ugyanis a huzavona, hogy a Tesla milliárdos megveszi-e a Twittert vagy sem, végül megtette. Aztán arra vetemedett, hogy szavazásra bocsátotta: visszaengedjék-e a Twitterre Donald Trump ex-elnököt (és más onnan kitiltott republikánus politikust) vagy sem. A többség igent mondott a kérdésre, így Trump és harcostársai zöld lámpát kaptak. Erre nagyon kiakadt a globalista háttérhatalom, és nocsak, most egyszerre két hír is érkezett.

1. Az Európai Bizottság szerdán betiltással fenyegette meg Muskot, ha a Twitter nem tartja be a szigorú tartalmi moderálási szabályokat.

2. Janet Yellen amerikai pénzügyminiszter jelezte, hogy Washington felülvizsgálja a közösségi hálózat megvásárlását.

Ja, kérem, ha valaki kiénekel a kórusból, azonnal megnézheti magát, és ünnepelt filantrópból bármikor patás ördöggé válhat!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét