A német globalista elit érzi, hogy baj van Germániában, erre utal egy friss felmérés, amit a kölni székhelyű Rheingold Institute készített a Philip Morris dohánytermékgyártó cég megbízásából. „Mi a helyzet a demokráciával hazánkban?” címmel érdeklődtek több mint 5 ezer embernél, hogy mennyire bíznak a politikusokban, illetve elégedettek-e a döntéshozatali mechanizmussal. A társadalomtudományi tanulmány azt vizsgálta, hogy az olyan jelenlegi kihívások, mint az energiaválság és az „Oroszország Ukrajna elleni agressziós háborúja következtében növekvő infláció”, hogyan hatnak a németek demokráciához való viszonyára. (Azt most inkább hagyjuk, hogy az intézet alapvetése a háború és az infláció valódi okairól, illetve az ok-okozati összefüggésekről mennyire fedi a valóságot.) A közvélemény-kutatás kérdései és a német polgárok válaszaiból levont következtetések pontosan megvilágítják azt a demokráciafelfogást, amit a ma uralkodó nyugati elit képvisel. Kiderül, hogy ők egyáltalán nem tekintik fontosnak a demokráciát, a népre csak hivatkozni szeretnek, de valójában minden eszközzel azon dolgoznak, hogy az embereknek minél kevesebb befolyásuk legyen a saját sorsuk, az országuk, a nemzetük jelenének és jövőjének alakítására.

A felmérés aggasztja a világkormányzás híveit, mert az eredmények szerint a németek több mint fele (54 százalék) több figyelmet várna a politikusoktól. Hasonló arányban, 48 százalék változásra vágyik, azt követelik, hogy a polgárok népszavazáson dönthessenek bizonyos törvényekről. A megkérdezettek 29 százaléka a független szakértők által hozott politikai döntéseket részesítené előnyben. Mindezek mellett lesújtó a hivatásos politikusok megítélése, hiszen a választott képviselőkben mindössze a válaszadók 21 százaléka bízik. Meg is kongatták a vészharangot a kölni intézet vezetői: „E válságos időkben a demokratikus intézmények szembesülnek azzal a kihívással, hogy szembe kell szállniuk a társadalmon belüli populista, de szakértői tendenciákkal is” – mondta Hans-Joachim Karopka, a Rheingold Intézet ügyvezető igazgatója.

Nocsak, nocsak, nicsak! Nem tetszik az uraknak, hogy az emberek bele akarnak szólni a törvényhozatalba, és nem akarnak minden döntést biankó csekként rábízni az elitre? Eddig rosszul tudtuk, hogy a demokrácia lényege a népfelség? Populista az, aki – egyébként az elmúlt évek egyre botrányosabb, a német érdekek ellen folytatott országvezetéséből kiindulva – inkább népszavazással döntene a sarkalatos törvényekről, illetve valódi szakértőkre bízná a döntéseket? Biztos vagyok benne, hogy nem erről van szó, sokkal inkább arról, hogy a hatalom jelenlegi birtokosainak (politikusoknak és nagytőkéseknek) eszük ágában sincs demokratikusan kormányozni, a nép csupán eszköz, az embereket munkaerőnek és fogyasztónak tekintik, semmi másnak. A globalistáknak a nemzeti önazonosság is csak hátráltató tényező, a nemzetállamok ellenséges közösségi szerveződések.

A felmérés kitöltőiben „gyakran felmerült az a benyomás”, hogy Németországban a politika túlságosan ideológiailag vezérelt, és a politikusokat jobban érdekli a saját sikerük, mint az, hogy az ország számára legjobb döntéseket hozzanak. Igen, ezt mondjuk itt sokan mi is, és talán már a német tömegek is kezdik érteni, milyen árat kellett fizetniük az elmúlt évtizedek anyagi jólétéért. Az USA gazdaságilag engedte őket prosperálni, amiből persze a jenkik is tetemes hasznot húztak, viszont kilúgozták a nemzeti karaktert a németekből, totális ideológiai, politikai, szellemi és média kontroll alatt éltek és élnek a ma is. De ha már futball világbajnokság zajlik éppen és két meccs között írom e sorokat, egy sportban ismert aforizmával bátorítom a németeket: Innen szép nyerni!

Előző cikkA Musk-sztori: Ünnepelt filantrópból patás ördög!
Következő cikkEsztelen számháborút folytatnak az ukránok a veszteségekről

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét