Karácsonykor a keresztények az isteni szeretet földi megtestesülését, Jézus Krisztus születését ünneplik. Az Úr ugyanis a Földre küldte egyszülött fiát, aki karácsonykor megszületett, majd miután bevégezte földi pályafutását, a keresztre magával vitte a bűneinket. Nagypénteken meghalt, de harmadnapon feltámadt. De ez egy másik történet.

A nem hívő ember is a szeretet, a családok ünnepeként tartja nyilván karácsonyt, éppen ezért mindannyiunk életét áthatja ekkor a béke és a nyugalom. Ilyenkor jellemzően azok is hátrahagyják a bűnös gondolataikat, akik az év többi napján nem tisztelik a törvényeket, sőt, még a háborús frontokon is rendre elnyugszanak a fegyverek néhány órára, esetleg napra. Karácsonykor a(z isteni) szeretet mindenkit áhitat.

Éppen e titok nyomán vált aranyos szokássá, hogy a gyermekek adventben, az ünnepre való készülődés közben karácsonyi kívánságlistát írnak a Jézuskának, más kérdés, az ajándékok teljesítése a szülőkre marad. Az édesanyák és édesapák szegődnek az angyalok szolgálatába, ők állítják a fát, és teszik alá a gyermekek által kért ajándékokat. Ég és Föld szövetsége ez.

Ezekben a hetekben minden a szeretet, a béke jegyében történik, legalábbis azoknál, akiknek egy kicsit is ép a lelkük. A sétán tenyeréből csemegéző, végletekig sötét, romlott lelkű ukrán vezetés azonban ez alól is kivétel, és most végképp szörnyű bizonyítékot adtak.

Mihajlo Podoljak, az ukrán elnök tanácsadója is megírta ugyanis a maga karácsonyi kívánságlistáját, csakhogy ő a Jézuskától harckocsikat, légvédelmi rakétarendszereket és rakétákat kért. Mihajlo nem békét óhajt, hanem pusztító fegyvereket követel attól, aki maga a legnagyobb szeretet. S mindezeket ráadásul karácsonyra. Úgy szól a mondás: ne ítélj, hogy ne ítéltess! Ehhez igyekszem tartani magam, és mondtam gyorsan egy fohászt az Úrhoz, hogy majd ha eljön az ideje, könyörüljön meg az ukrán rezsim tagjain. Ha az égiek a színészelnökkel és bandájával is irgalmasak lesznek, akkor tényleg hatalmas az isteni kegyelem!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét