A háború azt eredményezi, hogy Ukrajnáé lesz Európa legerősebb hadserege, és az ország egyenes utat kap a NATO és EU csatlakozáshoz – ezekről videokapcsolaton keresztül beszélt Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter az Abu-Dzabiban (Egyesült Arab Emírségek) megrendezett Világpolitikai Fórumon.

A tárcavezető közölte: Az euroatlanti biztonság jövője most az ukrajnai csatatéren dől el. Szavai szerint Ukrajnának a harci tapasztalatot, az erkölcsi és pszichológiai állapotot, a katonai felszerelést figyelembe véve lesz a világ egyik legerősebb hadserege.

– Észszerűtlen lenne, ha a NATO nem venne fel soraiba egy ilyen erős biztonsági tényezőt. Tágabb értelemben Ukrajna keleti határa már az euroatlanti térség keleti határa. Ez egy kész tény. A NATO-tagság csak ennek a ténynek a jogi elismerése lesz. És ez meg is fog történni, efelől nincsenek kétségeim – mondta Kuleba.

Az ukrán politikus nyilatkozata több szempontból is roppant érdekes.

Először is egyértelmű bizonyíték arra, hogy bár a Zelenszkij-rezsim korábban belengette: a béke érdekében hajlandó lenne semleges maradni, és lemondani a NATO-tagságról, most látszik, megint csak ámították a világot. Zelenszkij és az ukrán vezetés minden áron be akar lépni NATO-ba, kerül, amibe kerül.

Másodszor a mostani Ukrajna kísértetiesen emlékeztet az 1980-as évek Irakjára. Az 1980 és 1988 között Irán ellen harcoló Irak azokban az években az USA támogatását élvezte, Szaddám Huszein az Egyesült Államok szinte szövetsége volt a Közel-Keleten. No nem azért, mert az USA annyira kedvelte az iraki diktátort, sokkal inkább azért, mert az ellensége (Irán) ellensége (Irak) a barátja volt.

Alig három évvel később, amikor az Iránnal békét kötő Irak lerohanta Kuvaitot, Szaddám Huszein azonnal barátból ellenség lett. Az USA először csak megroppantotta a hatalmát, majd egy jó évtizeddel később el is vette azt. A mór megtette kötelességét, a mór mehetett.

Nagy kérdés, hogy Zelenszkij lesz az új Szaddám? Lehet, hogy a globalista háttérhatalom addig használja csak a színészelnököt, amíg Zelenszkij megteszi kötelességét? Majd kiderül. S persze érdekes lesz az is, hogy a Nyugatnak meddig áll érdekében „életben tartani” a színészelnököt?

Harmadszor, tegyük fel, hogy Zelenszkij-re és a globalista háttérhatalmat kiszolgáló ukrán rezsimre tartósan szüksége lesz a Nyugatnak, és tételezzük fel, mert erre is van némi esély, hogy Oroszország nem lesz képes legyőzni Ukrajnát.

Ez esetben igaza lehetne Kuleba miniszternek, és az ukrán hadsereg valóban megerősödve kerülhetne ki a konfliktusból. S a dolog annál is veszélyesebb lenne, mert az erős hadsereghez egy gazdaságilag padlón levő állam párosulna, ami életveszélyes párosítás.

Na ezért nem is fogják bevenni Ukrajnát a NATO-ba, persze erről álmodozni azért még lehet…

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét