Azt akarom, hogy Németország gyorsabban szállítsa, amije van, mert nem tudunk tovább várni fegyverekre – nyilatkozta a Welt am Sonntagnak Ukrajna újdonsült németországi nagykövete. Olekszej Makejev berúgta az ajtót, rögtön rá is tért a lényegre, és közölte: Iris-T légiharc-rakétákat, több légvédelmi rendszert, tarackokat, harckocsikat és lőszereket kérnek. A nagykövet bírálta Berlin döntését is, hogy nem küld amerikai gyártmányú Patriot légvédelmi rendszereket Ukrajnának, hanem inkább Lengyelországba küldi azokat. – A fegyverekre Ukrajnában van szükség, nem Lengyelországban vagy Németországban – mondta Makejev.

A derék nagykövetet elődje „produkciója” kapcsán is faggatták, megkérdezték, mit szól a megbotránkoztató nyilatkozatairól hírhedtté vált Andrej Melnyikhez? Tudjátok, ő volt az, aki Olaf Scholz kancellárt egy sértett májas hurkának hívta, és folyton ostorozta Berlint fegyvereket követelve. A lap kiemelte: egy-egy megnyilvánulásával Melnyik „romokat hagyott maga után”, amire Makejev annyit válaszolt: „az oroszok hagynak romokat maguk után Ukrajnában, nem az, amit Melnyik barátom csinált”.

Értitek mi folyik itt? Adott az Oroszországgal háborút viselő Ukrajna, amely hatalmas bajban van hónapok óta, és ez a nyomorult állam rengeteg pénzügyi és katonai segítséget köszönhet Németországnak. Melnyik nagykövet azonban, főnökéhez, a színészelnökhöz hasonlóan nem a hála hangján nyilatkozgatott Németországban, hanem durván kritizálta Berlint, és szűnni nem akaróan fegyvereket követelt. Melnyik ámokfutása annyira terhessé vált Kijevnek, hogy leszedték a nagykövetet, és hazahívták, helyére nevezték ki Makejevet. Az új nagykövet azonban nem elnézést kért Melnyik diplomáciai botrányai miatt, hanem megvédte, elődjét a barátjának nevezte, és maga is belerúgott Németországba.

A padlón levő Ukrajna újra és újra beletörli a lábár Európa legerősebb országába. S erre Berlin nem sértődik meg, a balliberális, globalista sajtó nem háborodik fel, hanem megy minden tovább. Ukrajna pedig ezentúl is fejőstehénnek használja Németországot, amely lassan belerokkan a gazdatest szerepbe. Ha agyonütnének, akkor sem érteném. S ti?

Előző cikkAmerika nem képzett ki nácikat, vagy de, de nem olyanokat…
Következő cikkVidám hely Amerika: a belügy is tele van szélsőségesekkel

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét