Arra kényszerítettek bennünket, hogy vetkőzzünk le, majd megvertek, és visszazavartak Fehéroroszországba, amihez át kellett kelnünk egy folyón. A víz fagyos volt, de azt mondták, lelőnek, ha nem megyünk – olvasható az Amnesty International (AI) jelentésében. Az idézet egy iraki migránstól származik, és a nemzetközi szervezet szerint a története nem példa nélküli: a lett és a litván hatóságok rendszeresen követnek el erőszakot a határsértőkkel szemben, már amennyiben színesbőrűek. Az ukránokat tárt karokkal fogadják.

Az AI nem éppen a szívünk csücske, de a kérdés, amit a balti határvidékről szóló jelentései végén rendszeresen feltesz, jogos. Hol van most az Európai Unió?

Brüsszel jogsértésre hivatkozva bezáratta a magyar tranzitzónákat, amelyek szállást és ellátást biztosítottak a menedékkérőknek. Egy szava sincs viszont akkor, amikor Vilnius és Riga arra kényszerít férfiakat, nőket és gyermekeket, hogy télvíz idején farkasok közt táborozzanak a zord balti erdőkben. Magyarországot mindennel IS fenyegették, amikor a kormány világossá tette, hogy ellenzi a tömeges bevándorlást, a visszaélést a menedékjoggal, akárcsak a nemzetközi egyezmények „felpuhítását”, és tartani akarja magát ahhoz, hogy a segítséget lehetőleg helybe kell vinni, a menekültügyi eljárásokat pedig szabályosan le kell folytatni.

De tovább megyünk! Hol van Soros György és az ő kirohanásai a Project Syndicate oldalán? Hol vannak a mainstream sajtó tomboló fasizmusról fröcsögő álhírei?

Pedig lenne miről írni… Az AI bőven szolgáltat hozzá muníciót, és pedig keményebbeket, mint korábban ellenünk: „Azt mondták, adnak pénzt, csak takarodjunk haza Irakba. Én mondtam, hogy nem mehetünk, ott veszélyben lennénk, és ügyvédet kértem. Mi van a jogaimmal? – kérdeztem, mire azt felelte a tiszt: itt neked nincsenek jogaid.” „Közölték, hogy haza fognak küldeni, mire én: de otthon megölhetnek. Erre a parancsnok: Itt is megdögölhetsz.” „Vagy visszamegyek Fehéroroszországba, vagy soha nem hagyom el az erdőt! – mondták.” Kemény idézetek, és az alapprobléma, az uniós képmutatás szempontjából mellékes, hogy mennyire igazak.

Szóval, hol van Brüsszel?

Ott, ahol eddig is volt. A globalisták oldalán, akiket csak akkor érdekelnek a migránsok, ha fegyverként lehet használni őket a vélt vagy valós ellenségükkel szemben. Most Minszk és Moszkva a fő ellenség, ennek megfelelően változott a hozzáállás is. És ezt nem mi állítjuk, hanem voltaképpen az Amnesty International: „Lettország, Litvánia és Lengyelország továbbra is súlyos visszaéléseket követ el azzal az ürüggyel, hogy hibrid támadás” éri Belarusz és Oroszország részéről.

Így meg ugye mindjárt más a helyzet, és minden eszköz megengedett.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét