Kijevnek nincs más választása, mint harcolni az ország 1991-es határainak visszaállításáért, mert a világ nem tudta garantálni a biztonságát, és Ukrajna egyedül fizeti meg a konfliktus árát – jelentette ki Volodimir Zelenszkij elnök egy minap megjelent interjúban. Egyetlen összetett mondat, és mégis mennyi baromság van benne.

1. Kijevnek mindig volt választása. Volt akkor, amikor Ukrajna népe az USA és egyes szövetségesei hathatós közreműködésével, de mégis önszántából, megdöntötte Viktor Janukovics elnököt, majd Olekszandr Turcsinov rövid ügyvivő államfősége után Petro Olekszijovics Porosenkot pakolta a hatalomba. Utána Volodimir Zelenszkij már csak mélyebbre tolta a fejét a globalisták hátsójában. Lehetett volna Ukrajnában másképp is forgatni a történelem kerekét, de ők így tettek.

2. Ukrajnának nem kötelező harcolnia, csak tudomásul kellene vennie, hogy a világ második legerősebb hadseregével szemben nem nyerhet. Ha kompromisszumra törekednének – amit persze a pórázt tartó globalisták nem engednek –, akkor véget érhetne a háború. Sőt, ha a realitásokat tíz hónappal ezelőtt belátták volna, akkor el sem indult volna a különleges katonai hadművelet. De mást kért a háttérhatalom…

3. A világ tudta volna garantálni Ukrajna biztonságát, csak ehhez ki kellett volna verni Zelenszkij fejéből a NATO-csatlakozást és az atomfegyvert, mint álmot. A háttérhatalom azonban éppen a háborúban volt érdekelt, ezért hergelték a színészelnököt. S a harcok folytatásában érdekelt most is, ezért öntik Ukrajnába a nyugati fegyvereket és a pénzt, hogy egyelőre semmiképp ne jöjjön el a béke.

4. Bár kétségkívül sokat szenved Ukrajna, ezt mint írtuk, elsősorban magának köszönheti, mert keleti szomszédunknál egy olyan elnököt tettek és tartanak hatalomban, aki idegen érdekeket szolgál, és amikért ukránok tízezrei halnak meg, és milliók kénytelenek elhagyni a hazájukat. S igen, Ukrajna valóban megfizeti a konfliktus árát, a haszon pedig a globalista háttérhatalomé lesz.

5. Azt viszont nem igaz, hogy Ukrajna egyedül fizeti meg a konfliktus árát, még ha ők is szenvednek a legjobban. A különbség annyi, hogy amit ők büntetésül kapnak, azt mi „jutalmul” szenvedjük el. Az energiaválság a „jutalom” az amúgy teljesen felesleges és kontraproduktív szankciókért. De hát Ukrajna gazdái nemcsak Kijev nyakán tartják a pórázt, hanem Brüsszel és az európai uniós országok zöme is az ő kottájukból játszik. Így nagyon sokan, világszerte milliárdok szenvednek az energiaválság és az éhínség miatt. S tesszük azért, hogy néhány száz, esetleg ezer pénzember még gazdagabb legyen.

Na, ennyi jutott eszembe egyetlen összetett mondatról!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét