Ha bárki megkérdezi Volodimir Zelenszkij elnököt, hogy miért harcolnak az Oroszország elleni háborúban, akkor a politikus rögtön rávágja: a független, szabad és szuverén Ukrajnáért. Én biztos vagyok benne, hogy ez nem igaz, de egy pillanatra tegyük fel, hogy a színészelnök nem hazudik, és tényleg azért ragadtak fegyvert, hogy e nemesnek tűnő célokat elérjék. S tételezzük fel, hogy azért halnak tízezer számra, és áldozzák fel az országukat, hogy szabadok, függetlenek és szuverének legyenek.

A helyzet viszont az, hogy ez csak akkor lenne lehetséges, ha Ukrajna önerőből lenne képes szembeszállni Oroszországgal, és maga tudná meghátrálásra kényszeríteni Moszkvát. A dolog viszont úgy áll, hogy a Nyugat dollár tízmilliárdokkal és brutális fegyverdömpinggel tartja életben Kijevet. E nélkül keleti szomszédunk már régen bedobta volna a törülközőt.

A globalisták, az USA-val az élen viszont soha nem adnak csak úgy, ajándékba valamit, még egy centet sem. Soha nem fordult még elő a történelemben, hogy egy nagyhatalom úgy támogasson egy másik országot, hogy a számlát nem nyújtja be, és ne kérjen valamit. Ukrajna ráadásul nem valamit, hanem felfoghatatlan méretű segítséget – pénzt, eszközöket és brutális mennyiségű fegyvert – kapott és kap. Vagyis a számla is nagy lesz.

Nyilvánvaló, hogy Ukrajna sohasem lesz független, akkor sem, ha Oroszországgal szemben nem marad alul, csak legfeljebb kikerül Moszkva fennhatósága alól, és besétál Washington és csatlósai ölelő karjaiba. Ezért a nem feltétlenül jó cseréért viszont hatalmas véráldozatot hoz, mert egészen biztos vagyok benne, hogy Ukrajna soha többé nem lesz már olyan, mint 2022. február 24. előtt volt.

Már eddig is rengetegen meghaltak, illetve maradandó testi és lelki károsodást szenvedtek a háborúban, milliók hagyták el a szülőföldjüket, és szerintem a többség soha nem tér haza. Akkor sem, ha Ukrajna nem veszítené el a háborút. Aligha hiszem, hogy az európai béreiket lecserélik az ukrán valóságra, a forintban pár tízezres fizetésekre. S ez – biztos vagyok benne – hatalmas ár egy gazdaváltásért egy elkerülhető háborúban.

Ebből követezik, hogy Zelenszkij hazudik és korrupt, s csak a saját hasznát nézi a háborúban, vagy bolond, és nincs tisztában a realitásokkal. Mást nem tudok elképzelni. S ti?

Előző cikkA színészelnök egyetlen mondattal hazugságrekordot döntött
Következő cikkEgyre feszültebb az ukrán helyzet, és nem látszik a béke útja

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét