Két ukrán nőt vád alá helyeztek csaknem 12 kilogramm arany illegális szállítása miatt, amelyek összértéke elérte 544 600 eurót – jelentette a Bolgár Nemzeti Rádió. Az ügyben azután indult eljárás, hogy a ruhájuk alatt több tucat tizennégy karátos ékszercsomagot találtak a testükre ragasztva. Bár a nők az ellenőrzőpontnál a határőröknek azt mondták, hogy nincs mit bevallaniuk, a bolgár hatóságok vizsgálata során összesen harminc csomagot találtak – mindkét nőnél tizenötöt – ragasztószalaggal becsomagolva és gumival rögzítve. A páros egyébként egy buszon utazott Törökországból Bulgárián keresztül Ukrajnába, amikor a határon megállították és átkutatták őket.

Az eset kapcsán több gondolat is eszembe jut. Először is az, hogy a két nő miért akart vajon tizenkét kilogramm arannyal Ukrajnába visszautazni, miközben a honfitársaik naponta tízezer számra éppen elmenekülnek az országból? Mert olyanra már volt példa, hogy valaki Ukrajnából próbált mesés vagyont kicsempészni – Anasztaszija Kotvicka, egy volt ukrán parlamenti képviselő, Ihor Kotvickij felesége még a háború elején próbált meg mintegy 28 millió dollár és 1,3 millió euró készpénzzel átjutni a magyar határon –, de a fordított útvonal meglehetősen életszerűtlen.

Másrészt, hogyan szerezhetett két nő éppen Törökországban 12 kilogramm aranyat, és vajon mit akarhattak kezdeni otthon a vagyonnal? Vajon a saját aranyukat csempészték, vagy valaki megbízásából kockáztattak nem kicsit, és buktak el? Talán sohasem kapunk válaszokat ezekre a kérdésekre, pedig milyen érdekes lenne, ha kiderülne egyszer az igazság.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét