Ukrajnának szigorúbb büntetéseket kell kiszabnia a katonai fegyelmet megsértőkre – jelentette ki Valerij Zaluzsnij, az ukrán fegyveres erők vezérkari főnöke. A tábornok videoüzenetben sürgette Volodimir Zelenszkij elnököt, hogy hozzon új törvényt, mondván, azok miatt, akik elmenekülnek a frontról vagy nem engedelmeskednek a parancsoknak, emberek halhatnak meg, az ország pedig területet veszíthet. Hozzátette: az állások „engedély nélküli elhagyása” már eddig is magas veszteségeket okozott, katonák és civilek haltak meg emiatt, és ez a cselekedet a morált is aláásta.

Ami Valerij Zaluzsnij nyilatkozatát illeti, mondhatnánk, abban nincs semmi rendkívüli. Az emberek túlnyomó többsége nem akar háborúba menni és harcolni, és főképpen nem szeretne meghalni. Márpedig aki az orosz hadsereggel találkozik a fronton (de ez persze fordítva is igaz), az folyamatosan a halállal néz szembe, és teljesen érthető módon egy komolyabb tüzérségi zárótűz alatt a legkeményebb katonák maradék bátorsága is könnyen elillan. Aki egy ilyen helyzetre nem így reagál, talán nincs is lelke.

A gond sokkal inkább abból fakad, hogy a nyugati sajtó teljesen különböző képet festett a háborús felekről. Az ukrán katonákat rendíthetetlen hősöknek, szinte terminátoroknak állították be, miközben az oroszokról leginkább olyan cikkeket közöltek, amelyek szerint a katonáiknak nincs kedvük harcolni, megfutamodnak, elhagyják fegyvereiket. Arról nem is beszélve, hogy a globalista sajtó szerint az orosz hadsereg már fél éve úgy harcol, hogy mindig csak egy hétre elegendő muníciója van. Ehhez képest hónapok óta heti rendszerességgel szórják meg Ukrajnát rakétaesővel…

Vagyis a lényeg, lehet a fehéret feketére, a feketét pedig fehérre festeni, de előbb-utóbb kiderül: a fekete fekete, a fehér pedig fehér. Erre kiváló bizonyíték Valerij Zaluzsnij videoüzenete! A hazugságot felválthatná végre az igazság! Bár ha így lett volna, ki sem tört volna a háború!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét