Gyere el a jászolhoz még ma éjjel! Találkoznod kell Isten szemefényével. Ne keress itt pompát, gazdagságot, keresd azt, ki megváltja világot – Pintér Béla e sorai adventben, karácsonyra készülve rendre a fejemben vannak, így volt ez most is. Nem tudtam, de nem is akartam ezeket a felemelő gondolatokat kiűzni. Nem tettem és nem teszem, mert annyira rátapintanak a lényegre, hogy az már hátborzongató.

Sokan vagyunk a világon, de még Magyarországon is jó 9,7 millióan élünk. A lakosság két viszonylag jól elkülöníthető csoportra osztható, az egyikbe azok tartoznak, akik a földi életet végállomásnak tekintik, a másikba azok, akiknek ez csak egy „ugródeszka”, egy „dobbantó”. Az előbbiek a mának élnek, bakancslistákat teljesítenek, karriert építenek, és adott esetben hajszolják az élvezeteket, mert e világban akarnak kiteljesedni. A hívők viszont úgy tekintenek a földi létre, mint bizonyítási lehetőségre, mert ahogy bánnak a rájuk bízott talentumokkal, olyan folytatás vár rájuk a túlvilágon. Ebben hisznek, hiszünk!

Egy azonban biztos, legyünk hívők vagy éppen hitetlenek, karácsony titka mindannyiunkat megérint. Mindannyian vágyunk a szeretetre, csak mi hívők isteni szeretetre is, és mindannyiunknak fontos a család, csak nekünk ott van a Szent Család is. Pintér Béla gondolatainak tükrében a lényeg annyi, hogy legyünk jó emberek, és ne veszítsük szem elől a nemes cél(okat)t! Főleg karácsonykor legyünk nyitottak a jóra, a szépre, és dolgozzunk azon, hogy ezek a pozitív gondolatok sokáig kitartsanak! Nincs annál fontosabb, hogy szerethetőek legyünk!

Kívánunk áldott, békés karácsonyt a közösségünk minden tagjának!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét