Különös, hogy az orosz nyelvben ugyanaz a szó, a мир (mir) jelöli a békét és a világot, mintha csak a béke lenne világunk természetes állapota – de nem az. Nagy- és dédszüleink után idén nekünk is meg kellett tanulnunk, hogy a világunk és annak békéje törékeny, mi magunk pedig idegen erők, nagyobb hatalmak játékszerei vagyunk.

Az egyetlen, ami valóban a miénk, az a szeretet.

Túlzó, talán ömlengős gondolatnak hangzik, de így van. Szeretetet adni nem kerül semmibe, viszont az, hogy mit jelent kapni, lényegében leírhatatlan. Gondoljunk csak bele: több mint 10 millióan menekültek el Ukrajnából február 24-e óta, közülük milliók részesültek a magyarok támogatásából és tízezrek a tartós vendégszeretetünkből, ami mindennél természetesebb, noha a kormányaink okkal állnak vitában egymással.

A Bekezdések Facebook-oldalán is sokat írtunk a háborúról, annak miértjeiről és az egyes politikusok szerepéről. Ezek megkerülhetetlen kérdések, az igazunknak pedig hangot kell adnunk. Az igazság azonban nem a gyűlöletből táplálkozik, nem valaki ellen szól, hanem valami mellett.

Egy éve, amikor elindultunk, a célunk az volt, hogy megmutassuk a világot egy másik nézőpontból és hangot adjunk azoknak, akiket némaságra ítélt a fősodoratú média. Ezen az úton szeretnénk tovább haladni a támogatásotokkal.

És a márciusi ifjakkal azt kívánjuk, hogy 2023-ban: »Legyen béke, szabadság, egyetértés!«

Előző cikkKína feljövőben
Következő cikkMilyen évet és világot szeretnénk 2023-ban?

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét