Az orosz invázió miatt az ukrán polgári és kritikus infrastruktúrában keletkezett kár meghaladta a 127 milliárd dollárt – jelentette ki az ukrán külügyminiszter első helyettese az ENSZ Biztonsági Tanácsának Ukrajnáról tartott ülésén. Emine Dzsaparova szerint Ukrajna ezzel Európa legnagyobb építkezési területévé válik, ami széles körű lehetőségeket biztosít a nemzetközi partnerek számára a legjobb gyakorlatok alkalmazására a tervezés, az építőipar és a technológiatranszfer területén.

Szokás szerint jöjjenek sorba a gondolatok:

 1. Nem tudom, mi tartozik bele a polgári és kritikus infrastruktúrába, de gyanítom a magánházak, -lakások, járművek, ingóságok nem. Márpedig, ha ezeket is hozzáadjuk a 127 milliárd dolláros tételhez, akkor az összeg ennél is lényegesen nagyobb. Nem mintha a 127 milliárd dollár (forintban csaknem 50 ezer milliárd forint!!!) ne lenne már önmagában is éppen elég nagy összeg.
 2. A kérdés az, hogy ezt az újjáépítést ki fogja megfinanszírozni? Az energiaválság miatt legatyásodott Európai Unió? S ha a kontinens megteszi, akkor mit kap cserébe? Zeleszkij, Kuleba, Danilov vagy Podoljak gyönyörű szemeit?
 3. Milyen nemzetközi partnerek? A partner többnyire egyenrangú fél. A lepusztult, nincstelen, korrupt Ukrajna hogyan lesz bárkinek is partnere? Mit ad a partnerségért cserébe, ha egyszer már a globalista háttérhatalomnak mindenét odaígérte?

Kedves Volodimir Zelenszkij!

Na látod, éppen ezért nem kellett volna kiprovokálni a háborút! Lehet, hogy az oroszoknak való kiszolgáltatottság kényelmetlen dolog, de ha ésszel csináltátok volna, akkor meglettetek volna békében egymás mellett. Na de ha valaki összebútorozik a globalista háttérhatalommal, akkor érvényesül az elv: aki fizeti a zenészt, az rendeli a nótát. Te már csak tudod színészelnök! Most kétféle forgatókönyv áll előttetek. Ha az oroszok nyernek, akkor mentek a levesbe, és akkor a maradék Ukrajna a középkorba zuhan, s kezdhet mindent elölről. Ha esetleg nyertek – nem hiszem –, akkor ott lesz egy romos, eladósodott, társadalmában megtört Ukrajna, amely ki lesz szolgáltatva a Nyugatnak. A különbség annyi lesz, hogy nem Moszkvából, hanem Washingtonból és Brüsszelből mondják meg. Persze ez csak akkor lenne érdekes, ha Ukrajna érdekei bármikor is számítottak volna nektek…

2 HOZZÁSZÓLÁS

 1. Minden szavad igaz..
  Bár nagy jósnak nem kell hozzá lenni
  Én a háború kirobbanásának pillanatában már leirtam ez Ukrajna részéről bukott háború.
  Igaz nem szereztem jó pontokat érte.
  Megoldás van ..!
  Csak a lényeg ki érdekelt benne.?

 2. Ukrajna már legkésőbb 2014 óta USA gyarmat, s ha az USÁ-nak fontos, hogy megállítsa a háborút, akkor a háború meg lesz állítva. Ha az USÁ-nak fontos, hogy a gyarmata újra fölvirágozzon a romhalmazból, akkor virágoztassa föl ezt a romhalmaz országot a saját dollárjaiból, de mindenki mást hagyjon ki belőle!!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét