Pozitív az ukrajnai különleges hadművelet dinamikája, minden a moszkvai védelmi minisztérium és a vezérkar tervei szerint alakul – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök a Rosszija 1 állami tévécsatorna vasárnap esti heti magazinműsorában. Az államfő Pavel Zarubin újságíró kérdésére reményét fejezte ki, hogy a katonáink többször is meg fogják örvendeztetni Oroszországot eredményes harci munkájukkal.

Ami Putyin nyilatkozatát illeti, az orosz államfő nem dobálózott mostanában a dicsérő szavakkal. Szoledar elfoglalása úgy kellett a moszkvai vezetésnek, mint egy falat kenyér, mert ugyan csak egy tízezer lélekszámú kisváros, de a településnek stratégiai jelentősége van. S ugyan nyilvánvalóan nem látok az orosz államfő fejébe, de valahogy az az érzésem, hamarosan fordulópont állhat be a háború menetében, és a „fehér karszalagos” csapatok előre törhetnek.

Artyomovszk (Bahmut) lehet a következő bevett város, egyes hírek szerint az ukránok megkezdték a település kiürítését. Valószínűleg az oroszok érzik, hogy megtörhették a donyecki ukrán alakulatok gerincét, és innentől kezdve talán meggyengül az ellenállás. S ha ehhez hozzávesszük, hogy a fehérorosz-ukrán határon nagy a mozgolódás – kísértetiesen hasonlít a helyzet az egy évvel ezelőttihez –, akkor nem kizárt, hogy így vagy úgy, de északon is lesz dolga az ukrán hadseregnek. Érdekes napok elé nézünk. Szerintetek mire utalt Putyin a szokatlanul optimista beszédében?

1 hozzászólás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét