Az uniós szankciók célja, hogy az orosz gazdaságot évtizedekre recesszióba taszítsák, és az országot megfosszák a kulcsfontosságú technológiáktól – erről nyilatkozott az Oroszhírek.hu portál közlése szerint Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke kedden a davosi Világgazdasági Fórumon (WEF) tartott beszédében. Az RTL.hu pedig ezzel összhangban arról írt, hogy a tengeri úton szállított kőolajra decemberben kivetett szankciókat még úgy-ahogy elviseli Moszkva, de a február 5-én életbe lépő, finomított olajipari termékekre vonatkozó tiltásba beleroppan az orosz gazdaság. Szerintük az összeomlás szélére került az orosz olajipar. Eközben Putyin elnök nagy nyugalomban kijelentette: az orosz gazdaság helyzete stabil, sokkal jobb, mint amit a nyugati országok vártak. Ezt támasztja alá, hogy 2022-ben az orosz költségvetés több mint 35 milliárd dollárt keresett az elhibázott brüsszeli szankciók miatt kiváltott magas energiaárakon. Oroszország bruttó hazai összterméke (GDP) tavaly az év első 11 hónapjában mindössze 2,1 százalékkal csökkent, ez brutálisan messze van az összeomlástól.

Na ezen a ponton robbant ki belőlem a kérdés: mikor lesznek már egyszer végre felelősei az összevissza beszédnek, a nagyívű csúsztatásoknak, hovatovább hazugságoknak? Amióta ugyanis kitört az orosz-ukrán háború, és a globalista sajtó magas fordulatszámra kapcsolt Moszkva támadásában és lejáratásában, vég nélkül érkeznek a globalistáktól és kiszolgálóiktól a nevetséges nyilatkozatok, eszement állítások. Körülbelül március óta egyfolytában azt halljuk, olvassuk, hogy az orosz hadseregnek hamarosan elfogy a lőszere, és hogy Moszkvának már alig van rakétája. Ez tolják az arcunkba háromnegyed éve, közben az oroszok heti rendszerességgel szórják meg a kritikus infrastruktúrákat Ukrajnában. A Nyugat időről-időre világgá kürtöli, hogy Putyin halálos beteg, a világ összes kórja megtámadta, rendre életmentő műtéteket hajtanak rajta végre, és dublőrök helyettesítik. S persze a politikusok nyomják azt is, hogy Oroszország elszigetelődik, a gazdasága pedig összeroppan. Hogy ezek az állítások mennyire igazak, azt látjuk…

S most Ursula asszonyhoz fordulnék. Kedves, drága elnökasszony! Mi van, ha Oroszország nem roppan össze sem most, sem a következő években? S mi van, ha az Európai Unió gazdasága közben menthetetlenül meggyengül? Ki lesz ezért a felelős? S mit fog tenni majd ön, és mit tesznek az elvbarátai itthon, a kontinensen és a tengerentúlon? Nem mintha segítene akkor bármit is rajtunk, de lemond majd ön vagy bárki? Eltűnnek a politikai életből vagy mondják legalább, hogy bocsánat? Aligha. Nyugdíjas napjaikat töltik majd egy egzotikus helyen, közben jóízűen koktélt szürcsölgetnek, és tesznek majd az egykoron keresztény, erős, de akkor már reménytelenül vergődő Európára. Isten irgalmazzon önöknek!

1 hozzászólás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét