A kijevi rezsim vezetője, Volodimir Zelenszkij nem hajlandó tárgyalni Vlagyimir Putyinnal, mivel kételkedik abban, hogy létezik-e egyáltalán. „Nem vagyok biztos benne, hogy az orosz elnök, aki néha megjelenik… az ő” – mondta a davosi Világgazdasági Fórumon, majd hozzátette: „Csak nem egészen értem, hogy akkor kivel van dolgunk. Béketárgyalások? Így? Kivel?” – tette fel a kérdést.

A háború kitörése óta Putyin volt már leukémiás, prosztatarákos, Parkinson-kóros, májrákos, hasnyálmirigy-rákos, tesztoszteronfüggő és még COVID-os is. A fősodoratú média egy része azt sem zárta ki, hogy több halálos kór sújtja egyszerre. Aztán a brit bulvárlap, a Daily Mail előállt egy interjúval, amiből megtudhattuk, hogy az orosz elnök szőrén-szálán eltűnt, és három, mesterien átplasztikázott dublőr „helyettesíti”.

A nyilatkozó, Kiril Budanov kétségkívül zseni. Lepipálta a világ valamennyi rangos hírszerző ügynökségét, pedig csak annyi tett, hogy megnézte a Putyinról készült felvételeket. Ezeken, mint mondta, változó az orosz elnök testmagassága, időnként más a járása és talán a füle sem mindig ugyanúgy áll.

Perdöntő bizonyítékok. Különösen, ha hozzávesszük, hogy a sajtó szerint Putyin hiú, és gyakran vesz fel magasított talpú cipőket.

Na, de kik vagyunk mi, hogy kétségbe vonjuk egy szakember véleményét? Egy olyan „szakemberét”, aki az előmeneteli rendtől szokatlanul eltérő módon, már 34 éves korában dandártábornok volt, s annak ellenére bízták rá Zelenszkijék az összes titkosszolgálat felügyeletét, hogy nincsenek hírszerzési tapasztalatai – korábban kommandós volt…

A zseniket gyakran félreértik, vagy nem figyelnek oda rájuk. Ez történt Budanovval is, hiszen Emmanuel Macron és Olaf Scholz például rendszeresen beszél telefonon az „Álputyinok” valamelyikével. Őket nem érdekli. Zelenszkij viszont nem akarja lentebb adni a mércét: az igazi vagy senki.

Erről egyébként eszünkbe jut a régi mondás: nemakarásnak nyögés a vége.

2 HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét