A déli ellentámadásra készülő ukrán tartalékokat Bahmut közelében megsemmisítették – jelentette ki a Donald Trump volt amerikai elnök adminisztrációjában dolgozó védelmi miniszter egykori tanácsadója. Douglas McGregor nyugalmazott ezredes YouTube-csatornáján közzétett beszédet a TASZSZ szemlézte. Mint az ex-tanácsadó fogalmazott, Bahmutnál körülbelül 14-15 darab 4 ezer fős alakulat volt, amelyeket mára szinte kivétel nélkül visszavontak. – A Bahmut körüli települések északon, keleten és nyugaton megadják magukat. Szoledar orosz kézre került. A bahmuti pozíciót nehéz tartani, hamarosan elesik – vélekedett McGregor ezredes. Mint mondta: Ukrajnának most 140-150 ezer harcképes embere maradt.

Ezzel egybecsengő információkat tartalmaz a német Szövetségi Hírszerző Szolgálat (BND) jelentése, amelyet a Spiegel ismertetett. E szerint az Ukrán Fegyveres Erők naponta három számjegyű katonát vesztenek a Bahmutért folyó harcokban. Hozzátették: amit a hírszerző szolgálatok jelenteni tudtak, az riasztó: a Bahmut (oroszul: Artyomovszk) melletti fronton az ukránok most hatalmas veszteségeket szenvednek. A különleges szolgálatok szerint Artyomovszk eleste negatív hatással lesz az egész ukrán védelmi vonalra.

Szintén az ukrán hadsereg sanyarú helyzetére utal az is, amit Vlagyimir Rogov, az Együtt Vagyunk Oroszországgal mozgalom elnöke nyilatkozott a TASZSZ orosz állami hírügynökségnek. E szerint december közepe óta az ukrán fegyveres erők többtucatnyi katonája csatlakozott az orosz hadsereghez Zaporizzsjában. Rogov azt állította, hogy ezeknek a katonáknak a többsége a helyi közösség tagja, területvédelmi osztagokban szolgáltak, és „kénytelenek voltak részt venni az ellenségeskedésben”. Az Együtt Vagyunk Oroszországgal mozgalom elnöke szerint ki kell hallgatni ezeket a katonákat a korábbi, háborús bűnökben való lehetséges részvételük miatt. – Ha bizonyítani tudják, hogy nem érintettek az ilyen cselekedetekben, egy idő múlva visszatérhetnek a normális életbe. Jó néhány ilyen emberrel találkoztunk már. Még olyanok is voltak közöttük, akik már a mi oldalunkon harcolnak – tette hozzá.

Közben a Kárpáti Igaz Szó arról számolt be, hogy egy nap alatt húsz határsértőt tartóztattak fel a munkácsi különítmény határőrei, közülük tizenheten az ukrán–magyar határszakaszon akarták illegálisan elhagyni az országot. Mint írták, összesen tizennégy hadköteles férfit vettek őrizetbe a hatóságok, akik Tiszaújlak és Aknaszlatina közelében akartak átkelni a Tiszán. Az illegális határátlépők egyike még egy felfújható gumicsónakot is magával vitt. Megjegyezték: az illegális határátkelést megkísérlő férfiak következő útja a toborzóközpontokba vezet majd.

S még nincs vége, mert közben a Mandiner.hu azt közölte, hogy információk szerint Ukrajnában már akkora az emberhiány, hogy a hatvan fölöttieket is elérhette a sorozási hullám. Kiemelték: bár rengetegen elhagyták az országot a háború kezdete óta, a sorozási újabb milliókat indított meg elsősorban az uniós tagállamok felé. Hangsúlyozták, hogy egyes becslések négymillió újabb menekült érkezésével számolnak. Rámutattak arra, hogy Ukrajna lakossága rendkívül drámai mértékben lecsökkent: az 1991-es függetlenedéshez képest szinte felére, 27 millióra. Lassan szembejön a valóság Ukrajnával, és úgy tűnik, nagyon fájdalmas lesz. Több annál, megsemmisítő!

Előző cikkOroszország csak nevet az uniós szankciókon
Következő cikkFegyverözön Ukrajnának: A háború mámorában a Nyugat

1 hozzászólás

  1. Akik, ezt a keleti szláv testvérháborút, az amerikai, euroatlanti imperialista tőkés magánhatalmi területszerző „DRANG NACH OSTEN” érdeknek megfelelve 2012 óta a háttérből, majd 2014-ben közvetlenül előkészítették, generálják és véghez vitték és véghez viszik . Azoknak az utolsó génjét is ki kell törölni az emberiség génkészletéből!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét