Japánnak sürgős lépéseket kell tennie a vészes népességfogyás megállítására, ,,most vagy soha” – jelentette ki az Atv.hu tudósítása szerint Kisida Fumio miniszterelnök a parlamenti ülésszakot megnyitó beszédében. A politikus arra figyelmeztetett: a nemzet az utolsó órában van, hogy képes legyen fenntartani társadalmi funkcióit. – Olyan kérdés ez, amely nem tűr halasztást – tette hozzá. Kisida azt mondta, hogy a demográfiai politikára fordított költségvetési pénzek megduplázására vonatkozó javaslatokat fog előterjeszteni, és áprilisban egy új kormányügynökség jön létre a demográfiai kérdés kezelése érdekében.
A vészharang megkongatása mögött az húzódik meg, hogy a 2021-es évben regisztrált születésszám Japánban soha nem látott mélységbe süllyedt. A 2022-es év adatait még nem publikálták, de a kormány decemberben közzétett becslése szerint tavaly tovább romlott a helyzet, valószínűleg először csökkent 800 ezer alá az éves születésszám.
Kisida Fumio hangsúlyozta, hogy a gyermeknevelés megkönnyítését célzó politika ,,a leghatékonyabb befektetés a jövőbe”. Célja éppen ezért egy olyan gazdaság és társadalom megteremtése, amelyben a gyermekek az elsők, emellett erőfeszítéseket tesz arra, hogy megfordítsa az ország születésszámának zuhanását, amely hátráltatja a termelékenység hosszú távú növekedését.
Az első hallásra talán magas lehet a 800 ezres éves születésszám, de nem az. Nagyon nem. Gondoljunk csak bele, ha a 125 milliós Japánban éves szinten 800 ezer gyermek jön világra, ez olyan, mint ha Magyarországon 62 ezren születnének. Nálunk ezzel szemben 90 ezer a születésszám, és azon dolgozunk, hogy ezt a számot valahogy az évi körülbelül 130 ezer halálozás felé tereljük. Vért izzadunk ennek érdekében, Japánban viszont hozzánk képest is mínusz 45 százalékról indulnak. Pokoli nehéz évek, évtizedek elé néz a felkelő nap országa, egy szerencséjük van, hogy van honnan zsugorodniuk. De a népesség csökkenése Japánban sokáig mindenképpen durva lesz!

Előző cikkBűnszervezetté nyilvánítanák a Wagnert, de miért is?
Következő cikkHatalmas és erős szövetség szerveződik a globalisták ellen

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét