Ukrajna felfegyverzése, hogy meg tudja védeni magát Oroszországgal szemben, a leggyorsabb út a béke eléréséhez − jelentette ki James Cleverly brit külügyminiszter egy frissen megjelent cikkében. A politikus egy máltai újságba írt véleménycikket, mielőtt kedden látogatást tesz a földközi-tengeri szigeten, Máltán, amely február elején vette át az ENSZ Biztonsági Tanácsának elnökségét − írta meg a The Telegraph. Cleverly a Times of Malta című lapban hozzátette: mint minden tekintélyelvű uralkodó, Putyin is csak az erőből ért.

Ha nem neveltek volna meg a szüleim kellőképpen, akkor most olyan durva és csúnya szavak kíséretében küldeném el Mr. Cleverly-t a bús, büdös francba, hogy abba a Big Ben azonnal belekondulna. Ehelyett, elszámolok tízig, veszek néhány nagy levegőt, és kulturáltan annyit írok: Mr. Cleverly vegyen vissza! Visszautasítom, hogy ilyen mértékben hülyének nézze az európai embereket, és a demagóg baromságával próbáljon meg etetni minket! Nyilván ön is tudja, hogy amit most írt, az oltári nagy ostobaság! Elegánsabb lenne, ha nyíltan kimondaná, hogy amit közölt, arról ön is tudja, hogy hülyeség, csak a háttérhatalom ezt a képmutató hazudozást várja el öntől. De ha ezt a elementáris ökörséget mégis komolyan gondolja, akkor a brit miniszteri bársonyszéktől jó messze, helyreteszem önt! Mellesleg, a cleverly angol szó magyarul okosant jelent, akkor ne nyilatkozzon baromságokat!

Ennek a háborúnak három kimenetele lehet:

1. Így vagy úgy, Oroszország győz, és ebben az esetben Ukrajna további felfegyverzése csak elnyújtja a háborút! S ez még több (nemcsak orosz) véráldozat és pusztítás után hozza el Moszkvának a sikert. Ezt szeretnék elérni? Ha önök normálisak lennének, aligha!

2. Éppen Ukrajna folyamatos felfegyverzése hatására patthelyzet alakul ki, egy elhúzódó háború, ami ismételten csak több pusztulással és halállal jár. S lehet, hogy a várva várt béke évekig nem jön el. Ezt szeretnék elérni? Ha önök normálisak lennének, aligha!

3. Ebben a forgatókönyvben nem hiszek, és nem is remélem. Tegyük fel, Ukrajna további felfegyverzése Kijevet annyira megerősíti, hogy elkezdik visszaszorítani az oroszokat. Elhiszi, hogy Moszkva csak úgy visszavonulót fújna, és visszatérne a 2014-es ukrán határok mögé? Ez szerintem képtelenség, és ezt önnek is tudnia kell. Ha ez a folyamat elindulna, akkor Moszkva olyan eszközökhöz nyúlna, amelyekhez eddig még nem. Ez brutális pusztítással és még több halállal járna. Ezt szeretnék elérni? Ha önök normálisak lennének, aligha!

Na látja Mr. Cleverly! Ezért nem kellene tovább fegyverezni Ukrajnát, mert az a létező leglassabb út a béke eléréséhez! S ezt ön is nyilván tudja, (ha mégsem, az súlyos gondolkodászavarra utal)! Valójában az van, hogy a profit nagy úr, és ön a háttérhatalmat minden eszközzel kiszolgálja! Lelke, lelkük rajta!

1 hozzászólás

  1. Nem tudom meddig megy még ez a népbutítás mindenki tisztában van vele hogy Ukrajna ezt a háborút elveszíti akárhányan is állnak mögé fegyver támogatással és egyebekkel részemről az is furcsa volt amikor Anglia kilépett az európai közösségből hirtelen nem tudtam hogy miért de nagyon valószínűnek tartom hogy már akkor tisztában voltak hogy az amerikai támogatással valami úton módon Szét fogják verni Európát és tönkre fogják tenni amerikának elsősorban a gazdasági előnye Európának nagyon szúrta a szemét kidolgozták a tervet hogy hogy lehet egyszerre két legyet ütni egy csapásra Oroszország és Európa gyengítése Európát nagyon jól sikerült Is megvették a vezetéket és azok a szakadékba vezetik az országaikat oroszországot pedig arra késztették hogy háborúban álljon testvér népével fegyverek támogatásával szinte kiirtják ukrajnát

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét