Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt tartja felelősnek a háborúért Silvio Berlusconi, a Hajrá, Olaszország (FI) olasz kormánypárt elnöke, aki ezzel tulajdonképpen szembement a Meloni-kormány Kijev-barát politikájával is. A volt olasz miniszterelnök kijelentette: ha ő lenne a kormányfő, nem találkozott volna az ukrán elnökkel, mivel szavai szerint „országa pusztítása, katonái és polgárai öldöklése zajlik”. Kiemelte, hogy nem robbant volna ki a háború, ha Volodimir Zelenszkij „nem próbálkozik a Donyec-medence autonóm köztársaságainak megtámadásával”. Berlusconi rámutatott arra, hogy nagyon negatívan ítéli meg Volodimir Zelenszkij magatartását.

A veterán politikus hangsúlyozta, a békéhez az kell, hogy Joe Biden amerikai elnök „megfogja Zelenszkijt” és azt mondja neki, hogy hattól kilencmilliárd dollárig terjedő Marshall-terv áll rendelkezésre Ukrajna újjáépítésére azzal a feltétellel, hogy Zelenszkij azonnal tűzszünetet rendel el, máskülönben nem adnak neki sem pénzt, sem fegyvert. – Csakis valami hasonlóval lehet ezt az urat meggyőzni, hogy eljusson a tűzszünethez – mondta Silvio Berlusconi.

Ehhez csak annyit tennénk hozzá, hogy mindenben egyetértünk a volt olasz miniszterelnökkel. Azzal kapcsolatban azonban már nem táplálunk hiú reményt, hogy Berlusconi úr gondolatait bárki meghallja. S ha meg is hallja, aligha kapnak a fejükhöz, és fordulnak meg a lovon. Pedig nagyon meg kellene tenni, csak sajnos a profitéhes háttérhatalom nem engedi. Nem tudom, engedi-e majd valaha. S ha mégis, akkor addig vajon mekkora pusztítással jár a háború?!

1 hozzászólás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét