1. Sokan megírták már, hogy a 2014-es ukrán forradalmat előkészítette a Nyugat, és lényegében megszervezte azt. Az Egyesült Államok pénzelte a Majdan „forradalmat”, aztán a jelenlegi amerikai elnök, az akkori alelnök, Joe Biden be is ültette a fiát a legnagyobb ukrán gázipari tröszt, a Burishma igazgató tanácsába. A közelmúltban a Magyar Nemzet úgy fogalmazott, hogy „a jelenlegi Ukrajna egy CIA által létrehozott és a CIA által üzemeltetett bábállam.”
  2. Fontos megjegyezni, hogy nemcsak Joe Biden fia került fontos pozícióba Ukrajnában, hanem a Nyugat, így az USA számos módon beszivárgott az országba. Már rögtön az elején, mert a 2014 decemberében megalakult ukrán kormányban a gazdasági pozíciókat már külföldi szakértők töltötték be. A hírek szerint később is bukkantak fel külföldiek az ukrán vezetés környékén, így akár angolul is folyhatnának a kabinetülések.
  3. 2014 után az ukrán elnöki székben folyamatosan Nyugat-barát politikus ült, ez egyúttal egyre masszívabb orosz-ellenességet is jelentett. Ezért is lehet az, hogy a Nyugat számára – legalábbis a szavak szintjén – Ukrajna a brutális korrupció, a szélsőségesekkel tűzdelt Azov-ezred, a betiltott ellenzéki pártok és a megzabolázott helyi sajtó ellenére demokratikus állam és kiváló partner.
  4. 2014 után Ukrajna egyre sanyarúbban bánt az országban élő kisebbségekkel, elsősorban az orosz ajkúakkal – de a magyarral is –, amivel Ukrajna mind inkább kivívta Moszkva haragját. Elég csak a nyelvtörvényre és a Donbászban véghez vitt atrocitásokra gondolni.
  5. A 2014-ben és 2015-ben megkötött, elvileg a Donbász régióban zajló háború befejezését célzó minszki egyezmények tető alá hozásával a Nyugat nem a békét akarta elérni, hanem csak időt akart nyerni Ukrajna felfegyverzésére Oroszország ellen – erről ma már nyíltan nyilatkoznak nyugati politikusok, köztük Angela Merkel volt német kancellár is nyilatkozott. Jens Stoltenberg NATO-főtitkár is azt mondta, hogy az észak-atlanti szövetség már 2014 óta készült az ukrajnai konfliktusra. Vagyis ahelyett, hogy 2014 után a Nyugat hűtötte volna az ukrán vezetők kedélyeit, egyértelműen a háború felé terelte keleti szomszédunkat.
  6. Az orosz különleges katonai műveletet megelőzően Zelenszkij ukrán elnök egyértelműen uniós és NATO-tagságról álmodozott – ezek közül utóbbi egyértelműen a vörös vonal átlépése volt Moszkva számára –, sőt atomrakéták telepítése is felmerült. A Nyugat azonban nem intette csendre az ukrán vezetést, amivel egyértelműen meglengették az oroszok előtt a vörös posztót.
  7. A háborúra készülődést támasztja alá az is, amit Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság vezetője nyilatkozott a müncheni biztonsági konferencián. E szerint az Európai Unió és az Egyesült Államok már az ukrajnai különleges művelet megkezdése előtt szankciókat dolgozott ki Oroszország ellen. A kérdés, miért nem fogták inkább vissza Zelenszkij elnököt, és miért nem keresték a megegyezést az oroszokkal, ha annyira vágytak a békére? Nyilván azért, mert háborút akartak.
  8. A háborúra készülődést támasztja alá az is, hogy a háború kirobbanása után egy sor volt nyugati katona bukkant elő Ukrajnában, főként a Donbászban, akik jóval 2022. február 24. előtt, akár évekkel korábban kerültek Ukrajnába. Közülük többen azt mondták, hogy csak azért költöztek a térségbe, mert beleszerettek a környékbe. Hát persze…
  9. A háború kitörése óta legalább ezrével érkeztek nyugati „zsoldosok” Ukrajnába, akik az oroszok ellen harcolnak. Sőt, a nyugati államok valóságos lőszer- és fegyverözönnel segítik a Zelenszkij-rezsimet, emellett hírszerzési információkkal is ellátják az ukránokat. Ezek segítségével keleti szomszédunk számos részsikert elért az oroszok ellen, elég csak a Moszkva cirkáló elsüllyesztésére gondolni. Manapság pedig az ukrán katonák képzésében is részt vesz a Nyugat.
  10. Mind az ukránok, mind a Nyugat nyilatkozott arról, hogy milyen jó lenne véget vetni a Putyin-érának, és kedves lenne számukra, ha az egész orosz-ukrán háború egy moszkvai „forradalommal” zárulna.

+1 A nyugati befektetők – mint dögkeselyűk –, élükön a BlackRock pénzügyi óriással, már ott köröznek Ukrajna fölött. Ők is tudják, hogy a pusztítás után eljön az ő idejük…

Ha ezek után bárki úgy gondolja, hogy csak Moszkva felelős az orosz-ukrán háború kitöréséért és elhúzódásáért, akkor kezeltesse magát. Ma már csodás gyógymódok vannak!

1 hozzászólás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét