Nem láttunk még halálos fegyverzetszállítmányokat Kínából Oroszországba tartani, de megfigyeltünk olyan jeleket, amelyek szerint fontolgatják, tervezik ezt. Ez az oka annak, hogy az Egyesült Államok és szövetségesei nagyon világosak voltak, és óva intettek ettől – nyilatkozta Jens Stoltenberg, a NATO főtitkára a Reuters hírügynökségnek adott interjújában. Hozzátette: Kínának nem lenne szabad támogatnia Oroszország illegális háborúját.

A jó öreg Jens mondandójához két hozzáfűznivalóm lenne. Sőt, van!

  1. Miért ördögtől való, hogy Kína is segítse szövetségesét, Oroszországot, ha az egész nyugati világ közel egy éve szakadatlan küldi a fegyvereket Ukrajnának? A háború, a vérontás borzasztó dolog, mert azt veszi el százezrektől, amit soha többet nem lehet visszaadni, az életet. De ha Ukrajnát fel lehet fegyverezni, akkor Oroszország is szerezhet be másoktól lőszert, rakétákat, drónokat vagy bármi mást. Egy háborúban mindenki úgy próbálja erősíteni harcerejét, ahogy tudja.
  2. A NATO főtitkára szerint Oroszország illegális háborút folytat. Ha ez alatt azt érti, hogy Oroszország támadta meg Ukrajnát, és ezért ő az agresszor, akkor jelezném neki, hogy a helyzet összetett. Mert 2022. február 24-én valóban Moszkva indított különleges katonai műveletet Ukrajna ellen, de azért előtte volt egy Majdan, 2014 és 2022 között tömeges atrocitások sorozata az orosz ajkú lakosság ellen Donbászban, és volt egy nyelvtörvény a kisebbségek ellen. Az oroszok ellen is. De Oroszország háborúja mégis azért illegális, mert egy éve ő volt a támadó fél, akkor Szerbia 1999-es megtámadása, Irak és Afganisztán lerohanása legális háború volt? Ugyan mitől? Nem a NATO (USA) volt a támadó fél? Dehogynem. De akkor miért nem ítélte el a fél világ az agressziót?

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét