A védelmi minisztériumban nincs rendszerszintű korrupció, és az egyedi eseteket azonnal kezelik – mondta Denisz Smihal ukrán miniszterelnök. A politikus arra mutatott rá, hogy a védelmi minisztériumban a közelmúltban kirobbant korrupciós botrány nem a súlyos strukturális problémák jele Ukrajnában, mivel az ilyen dolgokat nem tolerálják. – Ukrajna befejezi a korrupcióellenes infrastruktúrájának fejlesztését. Az intézmények teljes mértékben működőképesek, és minden szinten ellenőrzik a korrupciót. A társadalom a háború következtében megváltozott, és már nem bocsátja meg az esetleges kihágások legapróbb jeleit sem. Zéró toleranciát alkalmazunk a korrupcióval szemben – fogalmazott az ukrán miniszterelnök.

Hát igen. A tolerancia annyira zéró Ukrajnában, hogy a közelmúltban, a védelmi minisztériumban kirobbant korrupciós botrányba – mint mi is megírtuk, a katonai élelmiszer-ellátás beszerzését egy csöppet túlárazhatták – a tárcavezető nem bukott bele. Valami olyasmivel érveltek, hogy Olekszij Jurijovics Reznyikov nem tudott arról, hogy a helyettese mit csinált pontosan. Mert hogy Vjacseszlav Sapovalov védelmiminiszter-helyettes felügyelte a katonai élelmiszer-ellátás túlárazott beszerzését…
Hát nem is tudom. Pedig február elején az ukrán média még arról számolt be, hogy Reznikov távozik posztjáról, és Kirill Budanov, az ukrán hírszerzési főigazgatóság vezetője veszi át a helyét. Aztán Reznyikov maradt, méghozzá Zelenszkij elnök személyes kérésére. Mert hát ugye – mint most már Smihaltól is megtudtuk – nincs rendszerszintű korrupció. S ha mégis felbukkan, akkor a miniszterelnök szerint – legalább – ellenőrzik! Megnyugodtunk!

1 hozzászólás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét