Volodimir Zelenszkij ukrán elnök tanácsadója megvédte Kijev azon döntését, hogy megtiltja a férfiaknak, hogy elhagyják az országot. Mihajlo Podoljak úgy fogalmazott, hogy az állammal szembeni kötelezettségek felülírják az emberi jogokat. A politikus szavai szerint a menekülés azt jelenti, hogy azt akarják, hogy Ukrajnát elpusztítsák. – Mert amikor azt mondod, hogy nyissátok meg a határokat a férfiak előtt, az azt jelenti, hogy megnyitjátok a határt, hogy elmenekülhessenek a férfias kötelezettségük elől. És ők el akarnak menekülni – emelte ki Podoljak.

A „derék” Mihajlo nyilatkozatában annyi csúsztatás és ködösítés, mint sivatagban a homokszem.

  1. Először is aligha van egyetlen normális, épeszű ukrán férfi, aki azt szeretné, hogy az országot bárki elpusztítsa, függetlenül attól, hogy marad vagy éppen menekül. Megjegyzem, az elmúlt több mint nyolc évben az éppen aktuális ukrán vezetések sokkal jobban hozzájárultak az állam pusztulásához, mint a katonai szolgálat elől menekülő férfiak százezrei. Hogy mást ne mondjak, ha az ukrán elnökök az elmúlt nyolc évben felelősségteljesen politizáltak volna, akkor nem lenne háború, és nem lenne mi elől menekülni.
  2. A hazát védeni valóban mindenkor férfias kötelezettség. De ez csak akkor igaz, ha a megtámadott ország vezetése előzőleg mindent megtett a béke fennmaradásáért, és nem provokálta ki magát a háborút. Márpedig Ukrajna vezetése 2014 óta sok mindent tett, csak éppen a békét nem védte. Sőt, a Nyugat segítségével Ukrajna a háborúra készült. Ezt manapság egy sor nyugati politikus – például Angela Merkel volt német kancellár is – megerősítette. Ezt minden értelmes ukrán tudja, többek között ezért is menekülnek ennyien külföldre.
  3. Végül a második megállapításból következik a harmadik. A háború Ukrajnában nem az ország érdekeiért folyik, a harcot az USA vezette globalista háttérhatalom vívja ukrán földön, ukrán emberekkel Oroszország ellen. A küzdelem a nagyhatalmi érdek mentén zajlik. Akinek viszont van esze, az nem akar meghalni a Nyugatért. Ez az igazság, a többi csak szemfényvesztés.

+1 Vajon Mihajlo Podoljak és kenyéradó gazdái tudják egyáltalán mik azok az emberi jogok? (Nincs több kérdésem, egyelőre!)

Előző cikkUkrajnában nincs már rendszerszintű korrupció!?
Következő cikkÖnmagát leplezte le az amerikai fegyverlobbi

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét