Magyarországnak négyezermilliárd forinttal nőtt az energiaszámlája, eközben a nagy nemzetközi energiavállalatok óriásit kaszáltak – mondta el Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda miniszterhelyettese hivatalos közösségi oldalán megosztott videójában. A politikus a nyilvánosan hozzáférhető adatokból felidézte:

A következtetésem csak annyit: ha ezek után bárki felteszi a kérdést, hogy a globalisták miért indítanak újra és újra fegyverszállítmányokat Ukrajnába, és miért tartják katonailag életben Kijevet ahelyett, hogy a béke szövegét küldenék meg Zelenszkijnek, akkor bolond vagy azt játssza!

  1. az osztrák OMV rekordévet zárt, adózás után a cégnek 5 milliárd eurója maradt.
  2. a Shell minden idők legnagyobb nyereségét érte el 40 milliárd dollárral, ami több mint kétszerese a háború előtti év profitjának.
  3. a londoni székhelyű BP a cég 114 éves történetének legmagasabb profitját érte el a 28 milliárd dolláros nyereségével, ami szintén több mint kétszerese a 2021-es eredménynek.
  4. a francia Totalnál is történelmi, 20,5 milliárd dollár volt a tiszta profit.
  5. Az USA-ban a Chevron 35 milliárd dollárnyi rekordprofittal zárt, ami szintén duplája az egy évvel korábbinak.
  6. Egy másik amerikai mamutcég, az Exxon 56 milliárd dolláros nyeresége is brutális. Ennek kapcsán Dömötör megjegyezte: ez nemcsak a vállalat profittermelési rekordja, ennél is több, a nyugati olajiparban még egy cégnek sem volt hasonlóan magas az éves nyeresége. Óránként olyan hétmilliárd forintot kerestek.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét