Az Ukrajna és Oroszország közötti katonai konfrontációban való egyre nagyobb szerepvállalás nem kulcsfontosságú érdeke az Egyesült Államoknak – írta Ron Desantis floridai republikánus kormányzó a Fox News műsorvezetőjének, Tucker Carlsonnak a kérdésére válaszolva. A politikus kijelentette, hogy az USA-nak számos létfontosságú nemzeti érdeke van, például a határainak biztosítása, az amerikai hadseregen belüli toborzási válság kezelése, az energiabiztonság és függetlenség elérése, valamint a Kínai Kommunista Párt gazdasági, kulturális és katonai hatalmának ellenőrzése.

– Azonban az Ukrajna és Oroszország közötti területei vitába való további belekeveredés nem tartozik ezek köré – emelte ki Desantis. Hozzátette, hogy a Biden-kormányzat politikája, amely virtuális kitöltetlen csekkeket bocsát ki Ukrajnának, hogy addig finanszírozza a konfliktust, ameddig csak szükséges, meghatározott célok és elszámoltathatóság nélkül, csak arra szolgál, hogy elterelje a figyelmet az Egyesült Államok legsürgetőbb kihívásairól. A kormányzó azt is nehezményezte, hogy Washington gyakorlatilag közelebb sodorja Oroszországot Kínához, amely szerinte sokkal nagyobb fenyegetést jelent, mint Moszkva.

Donald Trump volt elnök Carlson kérdésére adott válaszában kitartott amellett, hogy a konfliktusnak – amely szerinte soha nem történt volna meg, ha ő lett volna hivatalban – a lehető leghamarabb véget kell vetni, és az amerikai elnöknek mindkét féllel találkoznia kell, és gyorsan ki kell dolgoznia egy megállapodást. Arra a kérdésre, hogy az Egyesült Államoknak támogatnia kellene-e a rendszerváltást Oroszországban, a volt elnök kijelentette, hogy nem, ehelyett inkább magának az Egyesült Államoknak a rendszerváltását szorgalmazta.

Két vezető republikánus politikus meglehetősen hasonló véleménnyel. Bármelyikük kerülne az USA élére, biztosan tűnik, hogy változás állna be a világpolitikában. Ebből következik, hogy a globalista háttérhatalom mindent megtesz majd, hogy se Trump, se Desantis ne kerüljön az Amerikai Egyesült Államok elnöki székébe. Magam viszont abban reménykedem, hogy a globalisták esnek pofára, ez Európa és tulajdonképpen ez az USA érdeke is. Csak a profitvadászok sírnának… Hát legyen!

Előző cikkNyugaton is leleplezték a globalisták összeesküvését
Következő cikkEgy generáció pusztul el a Nyugat háborújában

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét