Olaszország továbbra is támogatni fogja Ukrajnát, függetlenül attól, hogy ez rövid távon milyen hatással lehet az olasz kormány népszerűségi mutatójára – jelentette ki Giorgia Meloni miniszterelnök. – Továbbra is ezt fogjuk tenni, mert a nemzeti értékek és érdekek szempontjából helyes – mondta a szenátus előtt az Európai Tanács március 23–24-i ülése előtt tartott beszédében – közölte az al-Dzsazíra pánarab hírtelevízió.

A szokásoknak megfelelően néhány gondolatban reagálnánk a nyilatkozatra. Nagy kérdés ugyanis, hogy Meloni milyen nemzeti érdekekről beszélt!

  1. Kézenfekvő lenne, hogy az olasz miniszterelnök az olasz nemzeti érdekekre gondol. Aligha hisszük azonban, hogy Olaszországnak érdekében áll a háború folytatása, márpedig a taljánok is azok közé tartoznak, akik folyamatosan fegyverezték Ukrajnát. Legutóbb, február végén a Kijevben tartózkodó Giorgia Meloni azt közölte: új katonai csomagjának részeként Olaszország Spada és Skyguard légvédelmi rendszereket ad Ukrajnának a korábban bejelentett SAMP-T/Mamba légvédelmi rendszerek mellé. Az olaszok azonban az előző kormány idején is több alkalommal küldtek fegyvereket Kijev megsegítésére. Az elhúzódó háború és az azzal összefüggésben kialakult energiaválság, illetve a magas infláció azonban Olaszországot sem kíméli.
  2. Úgy gondoljuk, az elhúzódó háború nem szolgálja Ukrajna érdekeit sem, mert minél tovább tart a vérontás, annál nagyobb lesz keleti szomszédunknál a pusztítás. Ez még akkor is megsemmisítő lenne, ha megnyernék a háborút, márpedig erre nem sok esélyt látunk. Ha pedig még a háborút is elvesztik, akkor a csapás rögtön dupla lesz.
  3. Meglehet, hogy Meloni a globalista háttérhatalom érdekeire gondol, bár ezeket nem neveznénk nemzetinek. A globalisták, elsősorban az amerikai energia és fegyvergyártó cégek valóban sokat szakítanak az elhúzódó háborún. Legfőképpen azért, mert magasak az árak, és mert dőlnek a megrendelések, részben éppen Olaszországból. Csak hát ezen a globalisták nyernek, az olaszok pedig fizetnek. Akkor mire is tetszett gondolni kedves Giorgia Meloni?

1 hozzászólás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét