Kerülgettük az információt, ízlelgettük, és végül úgy döntöttünk, szentelünk egy bekezdést annak a hírnek, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnök honlapján megjelent egy petíció, amely az atomfegyverek ukrajnai telepítését követeli. A szövegben az áll: „telepítsenek atomfegyvereket az USA-ból Ukrajna területére, vagy tegyék Ukrajnát saját atomfegyverekkel rendelkező állammá.” A petíció szerzője nem indokolta meg a javaslatot. Ami a lényeg, mintegy 25 ezer szavazatra lesz szükség ahhoz, hogy a petíciót az elnök figyelembe vegye, és foglalkozzon vele.

Hogy ez az ötlet mekkora ökörség, azt ugye nem kell különösebben hangsúlyoznom? Gondoljunk bele, mivel járna, ha az USA megpróbálna atomfegyvereket telepíteni Ukrajnába! S pláne mivel járna, ha Ukrajna egy az egyben kapna atomfegyvereket valakitől! Az atomháborúnak – sokak szerint – még úgy sem elhanyagolható a kockázata, hogy Ukrajnában jelenleg nincs atomfegyver, és belegondolni sem szeretnék abba, hogy mit eredményezne, ha ez nem így lenne… Orbitális baromság lenne, ha Zelenszkij színészelnökék kezében is ott lenne az a bizonyos diplomata táska az atomfegyverek kulcsaival! Hogy miért? Ukrajna jelen helyzetben önmagában azzal, hogy atomfegyverekkel rendelkezik, nem menne semmire, amíg nem használná. Ha viszont használná vagy megpróbálná azokat használni az oroszok ellen, abból száz százalékig atomháború vagyis világégés lenne. S nem ezer kilométerekre tőlünk, hanem itt a szomszédunkban!

Érhetően az oroszok sem szeretnék, hogy Ukrajna földjére atomfegyverek kerüljenek! – Oroszország nem hagyhatja figyelmen kívül azt a hipotetikus veszélyt, amelyet az ukrajnai atomfegyverek telepítésére irányuló felhívások jelentenek – jelentette ki Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője. Hozzátette: „ez egy újabb veszélyes tendencia, ébernek kell maradnunk”. Remélem, hogy a Nyugatnak maradt még egy csipetnyi esze, és nem hívja ki a sorsot az egész világ ellen!

Előző cikkKína és Oroszország tőrbe csalják a Nyugatot?
Következő cikkAz ukrán terrortámadások nem fékezik, hanem fokozzák a háborút

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét