A német közszolgálati ARD Tagesschau hírportálja a Szövetségi Családügyi Minisztérium egyik törvénytervezetéről szóló beszámolójában az anya szó helyett a „szülést végző személy” (németül entbindende Person) kifejezést használta – erről számolt be itthon a Mandiner.hu. A portál jelezte, hogy miután több kritika és negatív visszajelzés érkezett a csatorna felé, utólag korrigálták a beszámolót, és azzal indokolták a furcsa szóhasználatot, hogy nem akartak senkit diszkriminálni. A Bild napilap kérdésére, hogy kit diszkriminálna az „anya” szó, már nem érkezett válasz.
Markus Söder, a CSU bajor miniszterelnöke „woke-őrület”-nek nevezte az esetet, és nehezményezte, hogy az embereknek „ilyen ostobaságokért” kell fizetniük. Németországban ugyanis kötelező műsorszolgáltatási díjat fizetni a közszolgálati adókért.
Azt hiszem, hogy az ilyen híreket bőven elegendő lenne kommentár nélkül leközölni, mert ez az őrület nem szorul semmilyen magyarázatra, épp elég ütős anélkül is. Talán annyit tennék hozzá, hogy a Nyugat elképesztően beteg, talán menthetetlen is, csak az égi csoda segíthet az öreg kontinensen. Sokkal lejjebb nincs annál, ha egy édesanyát, akiben megfogan, majd az első kilenc hónapban fejlődésnek indul egy élet, pusztán „szülést végző személynek” titulálnak. Akinek ehhez a döbbenethez bármilyen köze van, szégyellje magát, és ne csodálkozzon, ha a kritikusok az ő szülést végző személyét a szájukra veszik!

Előző cikkAmerika furcsa viszonya az igazságszolgáltatáshoz
Következő cikkÍgy kényszerítik ránk a szépség és a természetesség átértelmezését

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét