Komolyan aggódom. Hé, civilizáció! Ha nem teremtünk elég embert ahhoz, hogy legalább a számunkat fenntartsuk, esetleg egy kicsit növeljük, akkor össze fogsz omlani! – üzente Elon Musk a Fox News-nak adott interjújában. A Tesla, SpaceX és miegymás alapítója szerint a születésszabályozás és az abortusz szélsőségesen liberális gyakorlata „felforgatta” a „szexuális és szaporodási vágyat”, ami egy katasztrófa felé vezeti az emberiséget.

A művi terhességmegszakítás régóta indulatos viták tárgya a nyugati világban, Amerikában különösen, hiszen, ha valahol, hát ott tényleg mindennapos dologgá vált: olyan, mint egy foghúzás vagy egy szemölcs leszedése. És nem, ez nem túlzás! A hivatalos statisztikák szerint az USA-ban tavaly előtt 961 ezer várandósság, az összes eset 20 százaléka végződött abortusszal! A riasztó adatokra válaszul több állam felülvizsgálta a vonatkozó jogszabályait, és szigorított, mint például Florida, ahol a 6. hétnél húztak egy határt (Magyarországon a 12-diknél van). A jövőben másfél hónaposnál idősebb magzatot csak kivételes esetben, főszabály szerint az anya életének megóvása érdekében lehet elhajtani. Számos demokrata fellegvárban, többek között Washington D.C.-ben viszont még a 26. hét után is vállalják az erre szakosodott szolgáltatók az operációt.

Az előbbihez gyorsan tegyük hozzá: a magzat 24 hetes korára olyan fejlett, hogy koraszülés esetén 50 százalék fölötti a túlélés valószínűsége. A 25. héten ez az arány már 70, a 26. héten pedig 80 százalék körüli, míg a 28 héttől 90 százalékos.

A demokraták és a „jogvédők” azzal érvelnek a művi terhességmegszakítás szabadsága mellett, hogy 1) a magzatok a nők testében fejlődnek, következésképpen a nőknek elvitathatatlan és korlátozhatatlan joguk van arra, hogy a születés pillanatáig bármikor úgy döntsenek, elvetetik a gyermeküket. 2) Rendre előhozakodnak azzal is, hogy a republikánusok feleslegesen keltenek indulatokat, mivel a várandós nőknek alig 1 százaléka fordul orvoshoz kései, 21. hét utáni abortuszért.

Nos, a fenti számnál maradva ez azt jelenti, hogy 2021-ben 9 600 életre való gyermeket pusztítottak el az Egyesült Államokban. Ha abortusz helyett akár idejekorán világra segítik őket, többségük ma is élne, s vajon, mi lett volna a sorsa a többi 952 000 magzatnak?! Már soha nem tudjuk meg.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét