Itt az idő, hogy Magyarországot és Törökországot kirúgják a NATO-ból, Ukrajnát pedig felvegyék – erről elmélkedett a Twitteren egy svéd közgazdász. Anders Åslund, aki korábban az Atlanti Tanács tagja volt, azzal indokolta ezt, hogy Magyarország „korrupt” és „haszontalan” állam, amely bár nem rendelkezik értékelhető katonai kapacitásokkal, folyamatosan keresztbe tesz a katonai szövetségnek. Az agyhalál jeleit mutató jóembernek a törökökhöz is volt egy „kedves” gondolata, velük kapcsolatban azt írta: stratégiailag fontos államról van szó, ám mivel „nem demokratikus”, ugyanúgy nincs helye a NATO-ban, mint Magyarországnak. Anders Åslund itt nem állt meg, és azt találta mondani, hogy Magyarország és Törökország helyére fel kell venni a „demokratikus” és „nyugatbarát” Ukrajnát, amely „Európa legerősebb hadseregével” rendelkezik.

A „derék” svéd közgazdász nincs egyedül e beteg gondolattal, korábban a fogtündér, Guy Verhofstadt, az európai liberális párt elnöke találta azt mondani az unióval kapcsolatban, hogy „talán jobban járnánk, ha Orbán elhagyná Európát… és Zelenszkij jönne be!”

Mondanám, hogy ekkora baromságokat kommentálni sem kellene, de azért mégis. S nem is a magyar kormány mentegetésébe kezdenék, megvédi az magát, sokkal inkább arról írnék pár sort, hogy Ukrajna, a Zelenszkij-rezsim mennyire „demokratikus”. Volt már róla szó, de azért érdemes felidézni: bár a színészelnök szereti hangoztatni, hogy megszűnt a korrupció, lépten-nyomon jönnek elő hírek arról, hogy a keleti szomszédunknál mégiscsak maradt még „valami” a közpénzherdálásból. Ne feledjük azt sem, hogy korábban Ukrajnában ellenzéki pártokat tiltottak be, sőt, nekiestek az egyik legnagyobb ellenzéki portálnak is. A kisebbségeket – s nemcsak az oroszt, a magyar is – semmibe vették, elég csak a nyelvtörvényre gondolni. A Zelenszkij-rezsim nemcsak megtűrte, hanem elismerte és támogatta a szélsőséges csoportokat, az Azov-ezredet vagy a Jobb Szektort, amelyek tagjai náci jelképeket, zászlókat használtak. S ugye azt sem feledjük, hogy Zelenszkij tudtával, a háború elején kézi fegyverek ezreit osztották ki a civil lakosságnak, és amelyek egy jó része aztán ellenőrizetlenül eltűnt? S itt érdemes kitérni arra: többször is felmerült, hogy a fegyveradományok egy része gyanús körülmények között eltűnhetett…

Ezek szerint ezek mind egy demokratikus, nyugatbarát állam ismérvei?! Bezzeg Magyarország korrupt és antidemokratikus, és mi, magyarok, pedig magunk vagyunk a patás ördögök?! Anders Åslund és Guy Verhofstadt! Üljetek le, egyes!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét