Ez a háború olyan Oroszországgal, mint egy hatalmas torta, amit nehéz lenyelnünk, ezért darabokra kell szelni, és részleteiben kell elfogyasztanunk – mondta Zelenszkij egy interjúban. Az Ukrajinszka Pravda azt írta: az ukrán elnök szerint Ukrajna győzelme azért fontos a világ számára, mert erősíteni fogja a globális biztonságot a világon és a NATO országaiban egyaránt. – Az a feladatunk, hogy megmutassuk, nem megyünk sehová Oroszország szomszédságából, és a győzelmet követően erősebbek leszünk, mint voltunk. Ukrajna számára nincs más lehetőség – fogalmazott az ukrán elnök.

Három mondatra, három reakció:

  1. Kedves Színészelnök! Ez a torta nemcsak egyben, de darabokra vágva, ha úgy tetszik, felszeletelve is torkotokon fog akadni. A világtörténelem folyamán Oroszországot igazán senki nem kényszerítette térdre. 1917-ben sem ez történt, most sem fog sikerülni.
  2. Hogy Ukrajna győzelme erősítené a globális biztonságot a világon és a NATO országaiban? Ezt kötve hiszem, sőt, ki van csukva! Sokkal inkább gondolom azt, hogy ha Ukrajna váratlanul nagy sikereket kezdeni aratni a háborúban, akkor csúnya csapásokat kapna Moszkvából. Olyanokat, amelyekre egészen biztosan nem vágyik. Úgy hiszem, Ukrajnára a Fradi-szlogen fordítottja igaz. A Ferencvárosnál azt mondják, hogy a csapat akkor győz, ha kikap. Az ukránok pedig szerintem akkor is veszítenek, ha győznek. Ha mást nem, akkor azt, hogy az országuk romokban, a társadalom hatalmas veszteségeket szenvedett, milliók költöztek külföldre.
  3. Lényegében a 2. pontból következik Zelenszkij elnök harmadik mondatának cáfolata. Ukrajna nem győzhet, és biztos nem lesz erősebb, mint volt. Ukrajna annak is örülhet, ha egyáltalán lesz. Elnézve a szomszédok ambícióit, az is nagy dolog lesz, ha Ukrajna valamilyen formában megmarad! A szuverenitását biztos elveszíti, csak az a kérdés, ki veszi el: Oroszország vagy az USA? Esetleg mindkettő.

1 hozzászólás

  1. Hát ez nagyon igaz, de sajnos az a sok fiatal katona életét már lehet visszahozni, a sok árva, özvegy, édesanya lelke se fog megnyugodni.Aki ezt a háborut tovább támoatja az nem más mint egy nagy bolond! Aki azért harcol, hogy csak neki legyen igaza a másik!!!!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét