„Az oroszok nem veszíthetik el ezt a háborút. Nekünk azt mondják, hogy veszítenek, de felépítik az erőiket, tüzérségi előnyük van az USA-val szemben. Az Egyesült Államoknak ráadásul nincs tüzérsége, amellyel pótolni tudná a harcok során megsemmisült eszközöket. Ugyanakkor az ukrán és az amerikai kormány minden erejével próbálja eltitkolni az ukrán fegyveres erők katasztrofális veszteségeit.”

Bár nincs rá lehetőség, de nagyon szívesen elolvastatnám ezt a három mondatot mindenkivel, majd utána feltenném a kérdést: ki tette ezt a nyilatkozatot? Ha nem kapnék egyértelmű választ, akkor adnék segítséget.

a, bolgár miniszterelnök

b, cseh védelmi miniszter

c, portugál külügyminiszer

d, egy demokrata elnökjelölt

Nagyon kíváncsi lennék, hogy ki szavazna a „d” válaszra, pedig a jó megoldás Robert Kennedy Jr., a meggyilkolt John F. Kennedy elnök unokaöccse az All-in podcastnak nyilatkozott az ukrajnai konfliktusról. Nem először tette, Robert Kennedy Jr., többször is felszólalt már Ukrajna támogatása ellen. A politikus azt is mondta, hogy a Kijev és Moszkva közötti konfliktus elkerülhető lett volna, ha Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a különleges művelet előtt megígéri, hogy országa nem csatlakozik a NATO-hoz.

Egyre inkább úgy tűnik, hogy a négy reálisan felmerülő elnökjelölt közül csak az az egy, Biden apó van rossz vágányon, aki az USA-t jelenleg vezeti. Trump és Ron DeSantis, a republikánus aspiránsok eleve, alapból bírálják a Biden-adminisztrációt, de úgy tűnik, hogy a regnáló elnök demokrata kihívójának is helyén van az esze. Legalább neki van, Bidennek, ha volt is, már nyoma sincs. Bízzunk benne, hogy jövőre véget ér a rémálom az USA-ban, és Biden apót végre nyugállományba küldi az amerikai társadalom.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét