Súlyos amerikai szivárogtatás: Zelenszkij fel akarta robbantani a Barátság kőolajvezetéket, hogy tönkre tegye Magyarország iparát – ezzel a címmel jelent meg cikk a Vg.hu internetes portálon. A The Washington Postra hivatkozva azt írták: zárt ajtók mögött az ukrán elnök agresszív ösztönöktől vezéreltté válik, ami éles ellentétben áll a nyilvánosság előtt eljátszott nyugodt, sztoikus államférfival.

Az amerikai lap USA-hírszerzési dokumentumok alapján jutott erre a következtetésre, amelyek hitelességét a Pentagon nem vitatja. Mint kifejtették: olyan titkos jelentésekről van szó, amelyek korábban nem szivárogtak ki, és a Discord üzenetküldő platformon terjedtek, innen jutott hozzá a The Washington Post is. A most nyilvánosságra hozott információk részei a Pentagon-iratok néven ismert adatcsomagnak, amelyet a 21 éves Jack Teixeira osztott meg a közösségi médiában. Zelenszkij terveit részletesen tartalmazzák a titkosszolgálati anyagok, amelyek az ukrán elnöknek a legfőbb segítőivel és katonai vezetőkkel folytatott belső kommunikációját dolgozták fel.

A Washington Post ezek között számolt be arról a feljegyzésről is, ami idén február közepén készült, és a Julia Sviridenko ukrán miniszterelnök-helyettes és Zelenszkij közötti megbeszélést rögzítette. Ebben „Zelenszkij kijelentette, hogy Ukrajnának egyszerűen fel kellene robbantania a csővezetéket, mert ezzel tönkre tudná tenni Orbán Viktor magyar miniszterelnök iparát, ami erősen az orosz kőolajra épül” – idézte a vonatkozó dokumentum tartalmát az amerikai újság. E szándék összecseng azzal, amit tavaly tavasszal mondott az ukrán kabinet, akkor azzal fenyegették meg a magyar kormányt, hogy „bármi történhet a Barátság vezetékkel”, amennyiben nem partner az Oroszországgal szembeni szankciók maradéktalan elfogadásának.

Miért is durva Zelenszkij kijelentése?

1) Ukrajna elnöke egy NATO-tagállam ellen vetett fel súlyos károkozásra alkalmas szabotázs akciót, ami példátlan, és már csak azért is durva, mert Ukrajna éppen NATO-tagságért kuncsorog.

2) Zelenszkij elnök megállás nélkül agresszióval vádolja az orosz vezetést, közben pedig maga is ilyen durva, támadó jellegű akción morfondírozik, ráadásul egy NATO-állam ellen.

3) A színészelnök gondolatai arról árulkodnak, hogy 0 realitásérzéke van. Magyarország ugyanis nemcsak megsínylette volna és megsínylené, ha hátat fordítana az orosz energiának, hanem hazánk gazdasága össze is omlana. Oroszországnak a mi megrendeléseink nélkül egy kicsit lenne rosszabb, amíg mi beledöglenénk. S Zelenszkij ezt a brutális, öngyilkos áldozatot várná el tőlünk. Hát persze…

+1) Magyarország ugyan nem visz fegyvereket Ukrajnába, és nem dönti romba a saját gazdaságát azért, hogy Putyin elnöknek apró borsot törjön az orra alá, de (DE!!!!) rengeteg adományt juttatunk Ukrajnába (és nemcsak Kárpátaljára). Ezt a Zelenszkij-rezsim semmibe veszi. A hálát, mint érzést nem ismerik.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét