Nehéz sajnálatot érezni Volodimir Zelenszkij iránt, magyarként különösen – elég csak a kárpátaljai magyar kisebbséget ért támadásokra, a nyelvtörvényre vagy a Barátság kőolajvezeték felrobbantásának és így hazánk tönkretételének ötletére gondolni –, de azért néha már szánom a színészelnököt. Szegény Zelenszkij még tavaly novemberben közölte, hogy Ukrajnában nincs és nem is lesz korrupció, mert az megszűnt. Na most azóta annyi korrupciós ügyről érkezett hír, hogy regényt lehetne írni belőlük. Most éppen Ukrajna nemzeti Antikorrupciós Hivatala (NABU) számolt be arról, hogy nyomozói őrizetbe vették Vszevolod Knyazevet, Ukrajna Legfelsőbb Bíróságának (CSK) vezetőjét − ezt a Telegraf írta meg, és itthon az Index szemlézte.

A NABU sajtószolgálata közölte, hogy a fegyveres erők vezetése és bírái nagymértékű korrupcióban vettek részt. − A NABU és a világ vezető integrált vállalatirányítási rendszere, az SAP nagyszabású korrupciót leplezett le a Legfelsőbb Bíróságon, egy, az Ukrajna Fegyveres Erőinek vezetősége és bírái által folytatott illegális előnyök megszerzésére irányuló hálózatot − olvasható az üzenetben. Arról már Boriszlav Bereza volt ukrán népképviselő számolt be a közösségi hálón, hogy a bűncselekményben részt vett Knyazev, akit nagy összegű kenőpénz átvétele közben vettek őrizetbe. Elmondása szerint a fegyveres erők vezetője hárommillió dolláros illegális juttatást kapott, ami körülbelül 110 millió hrivnyának (egymilliárd forintnak) felel meg. Ezen információk egy részét Vitalij Kim, a nikolajevi önkormányzat vezetője is megerősítette, aki azonban egy kissé más számadatot nevezett meg.

Hát ennyi. Régen megírtuk már, hogy Ukrajna nem több mint egy banánköztársaság, csak nem a harmadik világban, hanem Európában. S az USA-vezette Nyugat ezt a velejéig korrupt, antidemokratikus rezsimet ajnározza, tömi pénzzel és édesgeti magához. Ezzel önnön magát is be-, illetve sokkal inkább leárazza. S ez a magát demokratikusnak és humánosnak tartó Nyugat embertelen szégyene!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét