Oroszország Ukrajna elleni háborúja azzal ér véget, hogy Oroszország veszít, Ukrajna pedig az Európai Unió teljes jogú tagja lesz – jelentette ki Olaf Scholz német kancellár kedden Berlinben. A politikus azt mondta, hogy az európai történelemnek az orosz elnök, Vlagyimir Putyin imperialista őrülete által kibontakozott keserű fejezete azzal ér véget, hogy a szabad Ukrajna teljes jogú tagként csatlakozik az Európai Unióhoz.

Herr Scholz nyilatkozatáról eszembe jut egy székely vicc, amely így szól:

„Székely és a fia elmennek fát vágni, a gyerek azonban megunja apja folytonos okoskodását és kötekedését, és belevágja a fejszét az apja hátába. Az öreg összeesik, vergődik, majd megkérdezi a fiát:

– Fiam, ez direkt vót, vagy csak úgy viccből?
– Ez nagyon is direkt volt, édesapám – mondja a gyerek.
– Akkor jóvan, mert viccnek eléggé durva lett volna.”

Szóval, nem tudom, Scholz poénkodni próbált vagy komolyan gondolta, amit mondott, de egy biztos, viccnek durva lenne. Úgy gondolom, a nyilatkozata helyesen így nézne ki:

„Oroszország Ukrajna elleni háborúja azzal ér véget, hogy Oroszország nem veszít, Ukrajna pedig talán egyszer a nagyon távoli jövőben az Európai Unió teljes jogú tagja lehet.” Esetleg. Ha lesz akkor egyáltalán Ukrajna és Európai Unió. Mert lehet, hogy egyik sem lesz, a kettő egyszerre pedig kifejezetten rizikós.

Scholz mondata, így is lehet igaz:

„Oroszország Ukrajna elleni háborúja azzal ér véget, hogy Oroszország győz, Ukrajna veszít, az Európai Unió pedig az USA-val együtt beleroppan!” Sokan gondolhatják, hogy ez csak vicc, de még így is nagyobb esély van a teljesülésére, mint Scholz eredeti nyilatkozatának. Na majd kiderül, kinek lesz igaza!

2 HOZZÁSZÓLÁS

  1. A harmadik feltevés az nyerő!
    Az ukránok és a nato sosem győz Oroszország ellen!
    Még a szankciókkal sem!
    Ezek a marhák észre se veszik, hogy míg ők szankcióznak addig az oroszok szépen bővitik a Brics szövetséget, amely a föld lakosság számát nézve messze meg fogja haladni a liberális világ lakosság számát, és szinte mind utálja az usát!! 👍👊🇷🇺👊

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét