Csak egy egyszerű kérdés: miért vagytok cinkosai az orosz terrornak? Miért álltok egy gonosz állam oldalán? A világ látja, hogy mi folyik itt, és mindannyian látjátok Iránban is. Nem tagadhatjátok, hogy a gonoszt támogatjátok – ezekkel a gondolatokkal fordult a napokban Ukrajna államfője, Volodimir Zelenszkij az iráni néphez: a közvéleményhez, az ulemához, minden iráni családhoz és azokhoz az emberekhez, akik képesek befolyásolni a kormányzati döntéseket az országban. A színészelnök az oroszok egyik fő fegyveréről, az iráni Shahed drónokról kifejtette, hogy az ukrán katonák már csaknem 900 ilyen típusú légi járművet lőttek ki. – Összesen mintegy 1160 Shahed drónt vetettek be Ukrajna ellen, a legtöbbet sikerült lelőnünk. Folyamatosan keressük a megoldást arra, hogy ez a lista tovább bővüljön – fogalmazott Zelenszkij.

Megértem a színészelnök aggodalmait, hiszen mint korábban megírtuk: a Shahed drónok sokkal több kárt okoznak az ukránoknak az általuk okozott pusztításnál. A legtöbbjüket ugyanis minden bizonnnyal tényleg leszedheti az ukrán légvédelem, és ha mégsem, nem hordoznak eszement méretű robbanóanyagot. Ha betalálnak, a pusztítás legtöbbször nem brutális méretű. De a helyzet az, azt ugyanakkor nem teheti meg Kijev, hogy nem védekezik ellenük, és ha rálőnek, akkor a 20 ezer dolláros Shahed drónokat sokkal drágább rakétákkal kell célba venniük. Vagyis az olcsó iráni drónok akkor is hasznot hoznak, ha nem találnak be, mert apasztják az ukrán légvédelmi rakéta készleteket.

Zelenszkij szövege azonban nem ebből a szempontból érdekes, sokkal inkább az a kérdés: biztos, hogy Oroszország a valódi gonosz? A különleges katonai műveletet ugyanis valóban Moszkva indította el tavaly február 24-én, de álláspontom szerint az válasz volt egy előzetes provokációra. A magam részéről úgy látom, az orosz-ukrán konfliktusért legalább annyira felelős a nyugati globalista háttérhatalom, mint Oroszország, sőt, egészen biztosan jobban. S a béke megkötésének akadályait is sokkal inkább nyugaton, mint keleten kell keresni… Vagyis, Mr. Volodimir Zelenszkij! Óvatosan bánjunk a gonosz és agresszor szavakkal, mert ebben a konfliktusban semmi és senki sem az, aminek látszik. Ön és az ön által vezetett rezsim a legkevésbé, akárhogy is igyekszik azt a demokrácia „köntösébe” csomagolni! A profitéhség lépten-nyomon lelepleződik!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét