Volodimir Zelenszkij megdöbbentőnek nevezte az ENSZ és a Vöröskereszt reakcióját a kahovkai gát felrobbantásával kapcsolatban. A színészelnök amiatt borult ki, hogy a két szervezet nem adott semmilyen választ Ukrajna segítségkéréseire. Zelenszkij a Bildnek hangsúlyozta: annak ellenére, hogy a katasztrófa nem ma történt, sem az ENSZ, sem a Vöröskereszt nincs a helyszínen, „pedig nekik kellene elsőként életeket menteniük”, hiszen erre hozták létre ezeket a struktúrákat. Az ukrán elnök elmondta, hogy a nemzetközi szervezeteknek, például a Vöröskeresztnek azonnal be kell kapcsolódnia az emberek kimentésébe az elárasztott városokból és falvakból, különösen az ideiglenesen megszállt területen, ahová az ukrán katonaság és a mentők jelenleg nem tudnak eljutni.

Volodimir Zelenszkij szerda esti videóüzenetében – az Ukrajinszka Pravda beszámolója szerint – arról beszélt, hogy minden egyes ember, aki a kahovkai gát felrobbantása miatt bekövetkezett áradások áldozatául esik, ítéletet mond a meglévő nemzetközi struktúráról és a nemzetközi szervezetekről, amelyek „elfelejtették, hogyan kell életeket menteni”.

Néha tényleg nem tudom, hogy kínomban sírjak vagy nevessek azon, amit Zelenszkij elnök mond, és ez így van most is. Az elárasztott területek ugyanis nagyjából egybeesnek az orosz-ukrán háború frontvonalával, arrafelé a Dnyeper jobb partján az ukránok, a bal partján pedig az oroszok állomásoznak. A térségben (is) gyakoriak az összecsapások, a tüzérségi támadások, olykor az ukránok megpróbáltak átkelni a folyón, ezeket a próbálkozásokat az oroszok eddig visszaverték. Vagyis ha ez a térség nem is a legdurvább szakasza a frontvonalnak, itt közlekedni finoman szólva sem életbiztosítás. Zelenszkij elnök pedig nagyjából ebbe a harci övezetbe küldené az ENSZ és a Vöröskereszt szakembereit, körülbelül bel a húsdarálóba. Józan ember ilyet aligha kér!

5 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Nem normális. Sőt aljas szándékkal akár embereket oda küldeni. Azokat küldené a frontvonalra akiknek semmi közük nincs a háborúhoz. Ők okozták,sőt ők is robbantották fel a gátat szerintem. Nekik kell az embereket menteni. Amit Zelenszkij művel , az kiver minden biztosítékot. Miért tűrik ennek a szinész terrorista műveleteit? Hol vannak az ukrán civilek? Inkább elmenekülnek az országokból, mintsem likvidálnák ezt a népgyilkost. Szégyen gyalázat.

  2. Nem is tudom már, hogy a sok normálisan gondolkodó emberek és azok Képviselői a körülvevő Társadalmakban miért Támogatják, Tűrik el még mindig ezt a Zelenszkij nevű embert! Felháborító az Ukrán emberekkel szemben, Európai Társadalmakban élő emberekkel szemben és az egész világra nézve is veszélyes ez az ember és bandája!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét