Belső front épül Volodimir Zelenszkij ellen, mert már mindenkinek elege van belőle – jelentette ki a napokban YouTube-csatornáján Leonyid Kucsma volt ukrán elnök egykori tanácsadója. Oleg Szoszkin szerint Ukrajnában egyre nagyobb az elégedetlenség Zelenszkij uralmával szemben az ukrán fegyveresek kudarcai és kormányának alkalmatlansága miatt. Szoszkin úgy véli, az ukrajnai vezető például a kijevi polgármesterrel, Vitalij Klicskóval kerülhet összeütközésbe az országban folyó hatalmi harcban.

Hogy a tanácsadó nyilatkozatának mekkora valóságtartalma van, arról nyilvánvalóan fogalmunk sincs, a Zelenszkij-rezsimmel szembeni otthoni és nemzetközi szintű elégedetlenségről – egyelőre – nyilvánvalóan nem tudósít a globalista sajtó. (Ez megváltozhat, erről Moammer Kadhafi líbiai és Szaddám Huszein iraki elnök is tudna mesélni, ha még élne.) A nyugati média egyfolytában csak arról ír, hogy az oroszok csatatéren elszenvedett kudarcai miatt fellázadhatnak Putyin elnök ellen. Írogatnak az ellenzék növekvő aktivitásáról, az erősödő lakossági elégedetlenségről, Prigozsin durva bírálatairól és a belgorodi körzetbe betörő „orosz ellenzéki” alakulatokról. S persze hozzáteszik, hogy ezek csak fokozódnak, ha sikeres lesz az ukrán ellentámadás.

De arról senki sem ír, hogy mi lesz akkor, ha kudarcba fullad a kékszalagosok offenzívája? Arról nem beszélnek, hogy mi történik, ha ezrével, esetleg tízezrével halnak és sebesülnek meg az ukránok az ellentámadás során, százával vesztik el a tankokat és más nyugatról küldött haditechnikai eszközöket úgy, hogy elmarad a Kijevben várt áttörés? Biztos, hogy az ukránok ehhez asszisztálnak? Biztos, hogy nem lép fel a központi vezetés ellen Valerij Zaluzsnij, az ukrán hadsereg főparancsnoka, aki már eddig is több ízben látványosan bírálta a kijevi döntéseket? Ebben mi nem vagyunk biztosak, és a véleményünkkel egybecseng Szoszkin nyilatkozata is.

Mindent összevetve tehát nincs más dolgunk, mint várni a fejleményeket. Egyelőre még a szavakon van a hangsúly, de eljön az idő, amikor majd csak a tettek, a tények számítanak!

Előző cikkUkrajnának vége, ha kiderül, hogy a víztározó gátját ők robbantották fel…
Következő cikkHihetetlen! A 444 szerint az ukránok manipulálják a nyugati sajtót

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét