Gyalogsági harcjárműveket vásárol az ukrán hadsereg – ezzel a címmel közölt cikket az Index.hu. Az írás szerint Ukrajna megállapodott Csehországgal és Szlovákiával gyalogsági harcjárművek (BMP) vásárlásáról és javításáról. Ennek kapcsán szombaton Olekszij Reznyikov ukrán védelmi miniszter a Twitteren közölte, hogy Kijev közös szándéknyilatkozatot írt alá a témában Csehországgal és Szlovákiával. Martin Šklenar szlovák és Jana Černochová cseh védelmi miniszterrel az ukrán védelmi kontaktcsoport ülésén szignálták a dokumentumot.

Ugye, senkit nem lepek meg azzal, hogy vannak bennem felmerülő kérdések?

1, Ukrajna vajon milyen pénzből kíván gyalogsági harcjárműveket vásárolni? A kérdés azért kérdés, mert amióta kitört a háború, az ország az IMF, az USA és az Európai Unió és más országok támogatásaiból, segélyeiből és főként kölcsöneiből él. Ezek nélkül már régen csődbe ment volna Ukrajna. Vagyis miből akar Ukrajna további fegyverekre költeni? Egy a lényeg, ne a mi pénzünkből tegyék!

2, Biztos, hogy azt a kevés pénzt, ami tulajdonképpen nem is nagyon létezik, fegyverre kell költeni? Nincs égetőbb dolog egy millió sebből vérző országban, mint további fegyvereket vásárolni?

3, Honnan vesznek majd BMP-eket, hiszen a keleti blokk Zelenszkij-rezsimet támogató országai lényegében az összes szovjet időkből származó fegyvert odaadták már eddig Ukrajnának? Azt aligha hiszem, hogy elavult BMP-ket akarnának most gyártani…

+1 Ukrajna már régen menthetetlen(nek látszik), és egyre mélyebbre kaparják magukat a mocsárban. S mennyi ártatlan ember életébe kerül a színészelnökék háborúja…

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét