Az orosz nemzeti gárda tüzet nyitott egy autóra a Voronyezsi területen fekvő Bogucsarban, mert azt hitték, hogy a Wagner-csoport katonáit szállítják a lesötétített autóban. A személygépkocsit golyózáporral állították meg – erről adott hírt több portál. Megírták, hogy a támadás után kiderült: egy rosztovi család ült az autóban. – A kocsiban ülő családfő azonnal meghalt, felesége és lánya súlyosan megsebesült – írta meg számos közösségi oldal.

Amikor megláttam a fotót, magam is elborzadtam. Részben azért, mert eszméletlenül megdöbbentem az ártatlan család tragédiáján, és az égre néztem, hogy hány ártatlan embernek kell még meghalnia az orosz-ukrán háború kapcsán. De erősen aggódtam amiatt is, hogy ha ilyen fotók, esetek eljutnak az orosz társadalomhoz, akkor annak durva következményei lehetnek. Nincs szükség a helyzet súlyosbodására Oroszországban, mert annak nemcsak ők, hanem az egész világ megihatná a levét. Bevallom, bár nem tartom magam naivnak, nem gondoltam csalásra.

Aztán megírta a sajtó: az órákig terjedő fotóról utóbb kiderült, hogy nem mostani. A Twitter ezt meg is jelölte a posztokban, és közlésük szerint a felvétel még 2016-ban készült.

Na ilyenkor mondom azt, hogy menjen a jó édes akárhová az összes dezinformátor, aki ilyen fotókkal és sztorikkal igyekszik olajat önteni a tűzre. Hogy merik venni a bátorságot, hogy ekkorát hazudjanak? S vajon, ha a puskaporos hordó berobbanna, vállalnák a felelősséget? S ha igen, akkor mit érne az, ha addigra elszabadulna a pokol? Pokolra valók mind…

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét