Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter az olasz La7 tévécsatornának azt mondta, az ukrán nép kész évekig háborúzni Oroszországgal, ha szükség van rá. A miniszter egy közvélemény-kutatásra hivatkozott, amely szerint az ukránok 58 százaléka azt mondta, hogy készen áll egy évekig tartó háborúra is. – Az ukránok tudják, hogy ez a háború létkérdés – mondta, hozzáfűzve azt is, hajlandóak békét kötni Oroszországgal akkor, ha kivonul Ukrajna összes területéről.

1, Kövezzetek meg, de nem tudom eldönteni, van-e minimális valóságalapja annak, hogy az ukránok ennyire akarnak harcolni, pláne évekig. Ezt én egész egyszerűen nem hiszem el! Pedig hazafinak érzem magam, és nem gondolnám, hogy beszari lennék. De úgy hiszem, az értelmes hazafit az különbözteti meg a bolondtól, hogy előbbi addig küzd, amíg reális esély van a győzelemre vagy legalább a vereség elkerülésére. De ezt is csak akkor érdemes célként kitűzni, amíg az ország nem sodródik a totális összeomlás felé. Ukrajna viszont gőzerővel halad a szakadék felé, és nem kizárt, hogy a totális vereséget sem fogja tudni elkerülni.

2, Nagy kérdés az is, hogy mi marad Ukrajnából, ha még évekig harcol Oroszország ellen? Ha abból indulunk ki, hogy keleti szomszédunk min ment keresztül az elmúlt közel másfél esztendőben, akkor nem sok minden. Ukrajna gazdasága lejtőn, százezrek haltak és sérültek meg, milliók hagyták el az országot, és brutális a pusztítás mértéke. Nem hiszem, hogy érdemes még évekig háborúzni.

3, Ez a háború valóban létkérdés lehet, de vajon tudják-e az ukránok, hogy kiknek? Aligha Ukrajnának, sokkal inkább a profithajhász globalista háttérhatalomnak. Ezen a háborún Ukrajna csak veszít, a kérdés már csak az, hogy mennyire nagyot.

+1, Oroszország nem vonul ki az egykori Ukrajnából elfoglalt területekről. Ezt vagy megemészti a Zelenszkij-rezsim, vagy még többet fognak szenvedni. A döntés rajtuk áll!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét