Didier Reynders, az Európai Bizottság igazságügyi biztosa szerint most kulcsfontosságú, hogy Ukrajna a lehető legnagyobb nemzetközi támogatást kapja ahhoz, hogy Putyin bíróság elé kerüljön. A politikus az Uniannak adott interjújában elmondta, hogy Oroszország a barátaitól – Észak-Korea, Szíria, Irán – kap támogatást, ami „nagyon veszélyes”. Emlékeztetett arra, hogy az ukrajnai agressziós bűncselekményekkel foglalkozó nemzetközi központ a héten kezdte meg munkáját. – Már dolgozunk a bizonyítékok összegyűjtésén és a vádak előkészítésén. Az összes bűnözőt bíróság elé állítjuk – jelentette ki Reynders. Az európai biztos megjegyezte, hogy segítségként létrehozták az Eurojust, az Európai Unió büntetőjogi együttműködési ügynökségének új, biztonságos adatbázisát.

A véleményünk az, hogy:

1, Nincs az a nemzetközi nyomás, amivel Vlagyimir Putyin elnököt bíróság elé lehetne állítani. Az orosz államfőt az ellenségei nem érdeklik, maximum annyiban, hogy felveszi velük a kesztyűt. A barátai, szövetségesei és partnerei viszont mellette állnak, és ez egyre inkább így van, elég csak a folyamatosan erősödő BRICS-együttműködésre gondolni. Ennek három oka is van. Jó néhány állam valóban Moszkva mellett van a konfliktusban. Vannak országok, amelyeknek talán kevésbé húznak Moszkvához, de az orosz nyersanyagok elegendő meggyőző erők ahhoz, hogy tudják, hol a helyük. S vannak olyan államok is, akik mindenképpen jobban gyűlölik az USA-t annál, minthogy bármilyen vitában, konfliktusban mellé álljanak. Persze ettől még alapból is egyetérthetnek Putyinnal.

2, A „derék” Didier azt mondja, hogy Oroszország a barátaitól – Észak-Korea, Szíria, Irán – kap támogatást, ami „nagyon veszélyes”. Kedves biztos úr! Az nem veszélyes, hogy Ukrajna több tucat országtól kapott és kap fegyvereket? Szerintünk igen, mert a még több fegyver csak elnyújtja a háborút, és növeli a veszteségeket, amelyek már eddig is brutális méreteket öltöttek. S ez a véleményünk független attól, hogy a konfliktusban kinek van (inkább) igaza. Persze minden bizonnyal ebben is más állásponton vagyunk, mint ön, Didier! A helyzet ugyanis az, hogy Oroszországnak vannak barátai és szövetségesei. S ha már így áll, akkor teljesen normális, hogy tőlük támogatást, akár fegyvert kap egy háborúban. Mit kellene tennie egy barátnak egy ilyen helyzetben? Lerohanni Oroszországot?

3, Az pedig, hogy létrehozták az Eurojust, az Európai Unió büntetőjogi együttműködési ügynökségének új, biztonságos adatbázisát, nem több mint pótcselekvés. Amolyan európai uniós maszlag, mint sok más eddigi. A dolog ugyanis úgy áll, hogy amíg az Európai Unióban betegesen egyeztetnek, tárgyalnak, nehezményeznek, felháborodnak és elhatárolódnak, vagy éppen adatbázisokat fabrikálnak, addig Putyin a tettek mezején van, és őt nem érdeklik a nyugati pótcselekvések. Ha tetszik ez a globalistáknak, ha nem!

+1, A magunk részéről úgy gondoljuk, hogy előbb omlik össze a profithajhászásra, megtévesztésre, áldemokráciákra és látszatbarátságokra épülő nyugati világ, minthogy Putyint bíróság elé állítják. Szóljanak majd, ha tévedtünk, de ez fordítva is így lesz!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét