Az Ukrajnának szállított nyugati, nagy hatótávolságú fegyverrendszerek és harckocsik ugyan képesek kárt okozni az orosz hadseregnek, de nincs „kritikus” befolyásuk a harctéren – hangsúlyozta Vlagyimir Putyin. Az orosz elnök kifejtette, hogy Kijev nagy reményeket fűz a nyugati fegyverszállításokhoz, különösen a nagy hatótávolságú rakétákhoz. – „Nos, igen, kárt okoznak velük, de ilyen fegyverekkel nem tudnak meghátrálásra késztetni minket” – idézte az elnököt a TASZSZ orosz állami hírügynökség.

Putyin beszélt arról is, hogy az ukránok nagyon sok külföldön gyártott harckocsit és gyalogsági harcjárművet veszíthettek az elmúlt közel másfél hónapban. – Június 4-e óta, amikor Ukrajna megindította ellentámadását, erőink összesen 311 ukrán harckocsit semmisítettek meg. Ezek egyharmada nyugati gyártmányú volt, Leopard harckocsikat is veszített az ellenség – tette hozzá.

Az orosz elnök kitért arra is, hogy szerinte az ukrán katonák félnek használni a nyugati harckocsikat, mert azok az orosz hadsereg kiemelt célpontjai. – Elmondhatom, hogy az ukrán katonák gyakran még csak be sem hajlandók szállni a nyugati tankokba, ami elég kellemetlen fejlemény számukra. Ezek a tankok jobban égnek, mint a jól ismert T–72-es – mutatott rá.

Ezt a nyilatkozatot, főleg annak végét olvasva megállapítottam magamban, hogy milyen jó hangulatban lehet az orosz államfő, ha ilyen fricskát képest adni az ukránoknak és a globalistáknak. Ez főleg annak fényében érdekes, hogy a különleges katonai művelet 2022. február 24-ei elindulása óta a Nyugat már egy sor alkalommal eltemette a „többszörösen halálos beteg” Putyint. Már minden ismert súlyos betegséget felhoztak vele kapcsolatban, a globalisták szerint már több életmentő műtétet hajtottak végre rajta, és szerintük már másfél éve mindig maximum hónapjai vannak hátra. Az orosz elnök ehhez képest él, és ha nem is virul teljesen – a háború nyilván az ő életére is rányomja a bélyegét –, de időre-időre odapörköl egy jól irányzott nyilatkozattal Ukrajnának és a Nyugatnak. S megmutatja, nagyon is elemében van!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét