Volodimir Zelenszkijnek igazán nagyratörő álmai vannak. Pár hete az ukrán parlamentben hosszasan szónokolt arról, hogy a harcban edzett katonáik hogyan fognak majd segíteni a világ békéjének (azaz a nyugati hegemóniának) a fenntartásában, a transznyisztriai, oszétiai és abháziai oroszok függetlenségi mozgalmának leverésében… De ők fognak majd rendet tenni Afrikában és a Közel-Keleten is, miközben Ukrajna a világ egyik vezető fegyvergyártójává válik.

Aztán kitűzött maguk elé még egy célt, amit az előzőekkel szemben akár már most is kipipálhat. A híradások és a Verhovna Rada oldalán elérhető videófelvétel alapján a színész-elnök, aki közismerten bensőséges viszonyt ápol Mrs. Cocaine-nal, egy ponton túl zavaros fejtegetésbe bocsátkozott. Először új állások létrehozásáról értekezett, mint mondta, a kormány munkahelyeket akar teremteni nem csak a háború miatt traumatizált ukránok testi-lelki rekreációját elősegítendő, hanem azért is, hogy a világon mindenkinek segíteni tudjanak, aki megjárta a poklot.

„Globális exportőrökké kell válnunk” – fogalmazott, majd egy újabb cirkalmas körmondat után kibökte: „Nevezetesen végre legalizálnunk kell a cannabisalapú gyógyszereket.”

Zelenszkij ezek szerint a világ cannabis központjává szeretné változtatni azt az Ukrajnát, amely jelenleg Európa központi amfetamin laborja az ENSZ jelentései szerint. Nem mellesleg Ukrajna az egyik legfontosabb heroin elosztó, a Belső-Ázsiából érkező ópiátok első számú lerakata, de a különleges katonai művelet 2022. február 24-i kezdete előtt legalábbis az ópiummák termesztésében is kétes megítélésű eredményeket tudott felmutatni. Egy bő évtizede pedig az ukrán vegyészek kreativitását „dicsérte” a dizájnerdrogok dömpingje.

Szóval, az alap a globális exportőri szerep eléréséhez már adott. Kérdés perszer, hogy akarjuk-e, és az oroszok hagyni fogják-e azt, hogy Zelenszkij Kolumbiát csináljon Ukrajnából?!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét