Az ukrán fegyveres erők kritikus állapotba kerülnek, és nyár végére teljes vereséget szenvednek – jelentette ki Scott Ritter volt amerikai hírszerző a U.S. Tour of Duty nevű YouTube csatornán. Szavai szerint Ukrajna a szó szoros értelmében elveszíti a képességét arra, hogy nagyszabású katonai akciókat hajtson végre a nyár végére, ősz elejére. – A Fehér Ház döntése, hogy kazettás bombákkal látja el őket, kísérlet a helyzet megmentésére, de ez nem fogja befolyásolni a fronton zajló események alakulását – mondta Ritter. A katonatiszt úgy véli, az ukrán csapatok most hatalmas veszteségeket szenvednek, és a szükség számú lövedék nélkül végleges vereséggel zárulhat a háború.

A volt amerikai hírszerző – és itt a hangsúly legalább annyira van az amerikain, mint a hírszerzőn – nyilatkozatán érdemes elgondolkodni. Ez a vélekedés ugyanis nem Moszkvából vagy valamely partneri országból érkezett, hanem a globalista háttérhatalom fészkéből. Azt hiszem, Scott Rittert moszkvai függéssel aligha lehet vádolni. Amiket pedig mond, az nagyon rossz hír a színészelnöknek.

De van talán rosszabb is, a brit The Telegraph, ugyanis arról ír, hogy miközben az ukrán ellentámadás végleg elakadni látszik, Oroszország hatalmas offenzívára készül, százezer katonával – erről az Oroszhírek.hu is beszámolt. Szerhij Csereváty ezredes, az ukrán hadsereg szóvivője elmondta, hogy Oroszország a Storm-Z volt hadifogoly zászlóaljakat is harci készültségbe vezényelte, és naponta több mint ötszáz lövedéket lő az ukrán erőkre Kupjanszk környékén. (Kupjanszk egy város Ukrajna északkeleti részén, Harkov régióban.) – Az ellenség egy nagyon erős csoportot összpontosított. Több mint százezer fős személyzetről, legalább kilencszáz harckocsiról, 550 tüzérségi rendszerről és 370 rakétavető rendszerről van szó – hangsúlyozta Csereváty ezredes.

Az egészhez annyit azért tegyünk hozzá, hogy ebben a háborúban mindent csak akkor szabad elhinni, amikor valami bizonyíthatóan megtörtént, de inkább csak azután egy héttel. Annyi a dezinformáció, az álhír, hogy szinte lehetetlenség kiigazodni köztük. De ha Scott Ritter vélekedése igaz, és az ukrán ellentámadás valóban kivéreztette, kivérezteti az ukrán hadsereget, és erre reagálva Moszkva megindul egy százezres hadsereggel a harkovi régióban – és még ott van a Wagner Belaruszban –, akkor lehet, hogy elérkeztünk a háború utolsó szakaszához. Ez a forgatókönyv egyelőre aligha kecsegtet ukrán győzelemmel…

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét