Az Ukrajnában megnyíló német Rheinmetall gyártóüzemet a cég saját légvédelmi rendszerei fogják védeni − mondta el Armin Papperger, a vállalat vezérigazgatója, amiről a Bild alapján itthon az Index.hu számolt be.

A szemlézett szöveg ugyan rövid, de így is több kérdést felvet Herr Papperger nyilatkozata. Először is azt, hogy vajon a vezérigazgató mit ért saját légvédelmi rendszer alatt? Ezek saját fejlesztésű fegyverek lesznek, de az ukránok megkapják azokat adományként, és ők üzemeltetik majd a légvédelmet? Vagy a védelmet ellátó erőket a Rheinmetall helyi leányvállalata foglalkoztatja majd, de azok ukrán emberek (katonák) lesznek? Vagy netán németek kezelik majd a cég légvédelmi fegyvereit? De akkor ezek az emberek korábbi német katonák lesznek? Vagy még rosszabb lesz a helyzet, és a német hadsereg fegyverei, német katonák kezelésében védik majd ukrán területen a Rheinmetall gyárát?

Vegyük azt, hogy ha nem zsoldos önkéntesként, hanem cégalkalmazottként németek kezelik majd a légvédelmi fegyvereket, és a gyárat orosz rakétatalálat éri, akkor mi lesz? Pláne igaz ez a kérdés akkor, ha netán a német hadsereg fegyverei védik majd az üzemet. S ha tényleg a német céghez vagy magához, Németországhoz köthető fegyverekkel, személyzettel védik majd a Rheinmetall üzemét, akkor mit szól ehhez majd Moszkva?
+1 kérdés: Vajon mennyire lesz hatékony a légvédelem, ha az oroszok történetesen Kinzsal hiperszonikus rakétával támadnak, amit a korábbi hírek szerint a Patriot-rendszer is „benézett”?

Egy mondat, sok kérdés, a válaszokra várunk!

1 hozzászólás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét