Újabb lépést tettek az őrület sötét szakadéka felé a Nyugaton. A Costa Coffee és a bakancsairól híres Dr Martens legújabb amerikai reklámkampányának akár az is lehetne a címe, hogy „Válts nemet – vágasd le a melleidet!”

Az akció azonnal kiverte a biztosítékot, és nem elsősorban a konzervatívoknál, akiket „anti-woke gyűlölködőknek” címkéztek fel egyesek… Hanem a feministáknál, valamint olyan betegjogi és érdek-képviseleti, támogató csoportoknál, amelyek mellrákban szenvedő nőkkel foglalkoznak. Az érvelésük egyszerű: a masztektómia (a mellek műtéti eltávolítása) a nők döntő többségénél nem választás, hóbort, szexuális irányultság kérdése; nem a bátorságról és a meleg büszkeségről szól, hanem a puszta túlélésről. A heg pedig a fájdalom, a kétségbeesés, a gyilkos kór letörölhetetlen nyoma.

No, de miről is van szó pontosan? A kávés multi a mobil büféire felfestett egy rövidnadrágos androgün figurát, amelynek fedetlen felsőtestén, a mellbimbók alatt jól látszanak a masztektómia utáni hegek.

A fent említett kritikára válaszul a cég szóvivője leszögezte, nem változtatnak a kampányon. „Azt szeretnénk, ha mindenki, aki kapcsolatba lép velünk, megtapasztalná az általunk teremtett befogadó környezetet, hogy az emberek szívesen látottnak, szabadnak és szégyentelenül büszkének érezzék magukat. Ez a kép teljes mértékben demonstrálja és ünnepli a befogadást” – közölte a Costa Coffee lényegében azt üzenve ezzel, hogy a feministák és a beteg nők nem tartoznak bele sem a „mindenki”, sem az „emberek” kategóriájába.

A Dr Martens ugyancsak egy „transzférfit”, vagyis egy átoperált nőt helyezett el a bakancsain. A figurán mellek helyett hegek vannak, a kezei pedig stilizált szárnyakban végződnek – alighanem a szabadságot szimbolizálandó.

Könnyű legyinteni erre, mondván Amerika messze van, de ne áltassuk magunkat! Ilyen világot akar építeni a Nyugat! Ilyen világot tartogatnak az emberiség számára azok a „progresszívek”, akik lépten-nyomon támadják a hagyományos értékeket, és már a feminizmus sem elég baloldali vagy haladó a számukra! Az utolsó órában vagyunk. A gyermekeinknek már nem lesz lehetőségük a lázadásra!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét