Mihajlo Podoljak ukrán elnöki tanácsadó az X (korábban Twitter) csatornáján arról írt, hogy szerinte a nemzetközi jog, a területi integritás és a globális biztonsági rendszer védelmének egyetlen módja Ukrajna győzelmének biztosítása. – Ez lesz a legjobb lecke mindazok számára, akik ma esetleg kísértésbe esnek, és megfordul a fejükben egy szomszédos terület lerohanása. Ebben a tekintetben az Ukrajnának nyújtott fegyveres segítség a legkisebb ár, amit a világ békéjéért fizetni kell. Az alternatíva: a destabilizáció, a káosz és a dominóhatás – fogalmazott a tanácsadó. Podoljak szerint „bárkinek, aki felajánlja, hogy tárgyal a gonosszal, és megbékíti az agresszort, fel kell ismernie, hogy ezzel szó szerint felajánlja, hogy lábon lövi magát”. – Aki ezt támogatja, az meghúzza a ravaszt – tette hozzá.

Hát jöjjön a véleményünk röviden, pontokba szedve:

1, Rögzítsük az elején: Ukrajna ebben a háborúban aligha győz. Szinte ki van csukva, hogy Kijev erői az orosz haderő csapatait kiszorítsák az egykori Ukrajna területeiről, no pláne a Krímből. Ehhez sem elegendő erejük, sem eszközparkjuk nincs, és az orosz hadsereg sem dísznek van a fronton. Meg is mutatják minden nap!

2, Ha Oroszországot kínnal-keservvel meghátrálásra tudnák kényszeríteni, akkor attól félek, jönne a piros gomb megnyomása, és egy olyan csapás, ami után a világ aligha lehetne olyan, amilyen eddig volt, ha egyáltalán megmaradna. Ezt a forgatókönyvet nem szeretném kipróbálni.

3, Vajon a derék Mihajlo Podoljak akkor is hevesen tiltakozott egy másik ország lerohanása ellen, amikor azt az USA tette Irakban vagy Afganisztánban? Vajon, ha megkérdezném a véleményét, akkor elítélné a Szerbia elleni 1999-es beavatkozást is? Ha ezekből a példákból indulunk ki, akkor az USA is agresszor volt?

4, S végül még egy dolog. Milyen érdekes, szerintem a globális biztonsági rendszer védelmét nem Ukrajna felfegyverzése és Oroszország legyőzése garantálná, hanem ha a globális háttérhatalom elementáris profit éhsége elapadna. Moszkva sohasem indította volna el a különleges katonai műveletet, ha azt a globalisták – Ukrajnán keresztül – nem provokálták volna ki. El kellene fogadni a pénzéhes parazitáknak, hogy minden nem lehet az övék, akárhogy is szeretnék!

Előző cikkZelenszkij megkapta a selyemzsinórt az amerikaiaktól
Következő cikkElőbb tarthatnak az oroszok választásokat Ukrajnában, mint Zelenszkij

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét